22 iulie 2010

Aseara, la televizor, l-am vazut pe Ceausescu

Pe France2, omologul TVR1-ului. Omolog, nu echivalent, sa fim bine intelesi. Nu l-am vazut pe Basescu reales, nici pe Udrea presedinta interimara si in devenire. Nu tu inundatii, eliminarea echipei nationale de fotbal din toate competitiile internationale, economie la pamint sau alte catastrofe - daca pot exista unele mai importante. Nu. L-am vazut pe Ceausescu omorit a milioana oara, pe Elena zbatindu-se in miinile soldatilor, cimitirul survolat, declaratii de persa si zeci de microfoane infipte in gurile faptasilor.
Uite asa se mai alina oleaca dorul de tarisoara.

2 comentarii:

  1. fata(imi cer scuze pentru apelativul asta, dar apropie, e ca in caragiale..."soro", stii tu, barfa are ceva aparte la romani, in momentul in care accepti barfa, devii de-al casei, nu?) ti-ai pus belea cu mine.
    n-am ce face, stau si ma uit per bloguri si ma agat imediat ce vad poe cineva ca posteaza, hop si eu!
    Dumnezeu e sus, e bun si vede ca n-o fac din rautate, deci nu-mi fac prea mari pacate cu asta.
    spuneam deci, sa ma rog, incercam sa spun ca felul in care este pusa in media romanesca moartea cuplului Ceausescu este, cel putin, ofensator.
    pana la urma este vorba de moartea unor oameni, care moarte a fost urmarea unui simulacru de proces. Cred ca de-aia justitia e oarba, a orbit-o felul in care ceausestii au avut procesul.
    nu cred ca trebuiau impuscati, cel putin nu in ziua de Craciun. orice stat de drept ar fi trebuit sa le asigure acestora un proces public, cat mai la vedere.
    argumentul cu teroristii nu tine, moartea cuplului nu a adus linistea pe strazi.
    cred ca Iliescu ar trebui impuscat si dupa moarte. sunt extrem de vehement, imi cer scuze, mai ales ca nu stiu ce simpatii politice ai!
    altfel, esti in postura in care , acum, traiesti intr-o tara civilizata...dorul de romania nu-l inteleg, altfel decat ca pe dorul de parinti, rude si, eventual prieteni. nu sunt un tip dur(ti-as fi spus ca-n engleza, dar nu stapanesc suficient limba asta :)) )

    RăspundețiȘtergere
  2. pai nu stii tu, frate, ca patria e mama, tata, fratele, sora, vecinul de pe scara, prietenii de betie...??
    nici mie nu mi se pare ok felul in care au murit, Dumnezeu sa-i ierte, nici circul mediatic de ieri. n-as fi atit de dura cu Iliescu, as fi cu romanii in general, ca prea ne lasam mintiti si calcati in picioare.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: