18 iunie 2010

Ups, comunismul se intoarce

Ministrul Agriculturii vrea ca elevii de la oras sa vada live (nu transmisiune in direct, nu streaming) cum creste marul in pom si cum se curata pamintul de sub unghii. Ceea ce mai acu' 20 de ani era trait ca practica agricola obligatorie, exploatarea copiilor si chinuirea profesorilor devine miine proiect social-educativ. Sa nu ajunga viitorul luminos al patriei sa deseneze vaci mov, mere muscate sau, oroare, frunze care cresc pe drapel.

9 comentarii:

  1. in aceeasi lumina sa ne reamintim ca, pe vremuri, armata participa la executarea diferitor lucrari in constructii si agricultura.
    revenind la contemporaneitate, deja politistii verifica concediile medicale...ceausescu poate muri linistit, cel putin spiritul sau, redevenim o societate multilateral dezvoltata, in care fiecare stie sa faca orice altceva decat ceea pentru ce este platit!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. da. as merge mai departe si as zice ca sint forme de exploatare si de control care nu tin neaparat de un regim politic. faptul ca noi le-am cunoscut inaintea restului lumii democratice ar trebui sa ne faca mai rapizi in reactii.

    RăspundețiȘtergere
  3. scuza-ma ca insist: din pacate nu numai ca nu luam atitudine dar ni se par firesti aceste aberatii. aud si acum ca era bine ca elevii faceau practica agricola, ca se-nvatau cu munca!altfel, avem texte de lege care interzic muna pentru copiii care nu au 16 ani.
    la fel cu armata, marele meu of...am facut 1 an si 4 luni de puscarie, fara sa comit alta infractiune decat aceea de a fi implinit varsta de 18 ani.cica, armata te facea barbat! ineptie, numele tau e filozofia ieftina!
    asa cum spuneai, e periculos ca, desi stim ca basescu e un tiran, desi stim ce involutie sociala ne asteapta, noi, ca popor, nu facem nimic! ne lamentam si asteptam "americanii", ca-n 1945...sper sa nu fie apoi nevoie de alti 45 de ani sa ne eliberam...s-ar putea sa nu mai am varsta necesara pentru a ma bucura.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu ma supar, multumesc pentru precizari. sa stii ca in colturi ale lumii pe care le consideram inaintate spre capitalism, cum fi Franta, copiii sint trimisi pe la usile oamenilor sa vinda bilete de tombola si spectacole organizate de scoala lor, chestie care mie mi se pare - in lumina a ceea ce am trait mai antzartz - ciudata. cit despre munci agricole si intoarcerea la natura, aici se platesc bani grei pentru astfel de distractii, de unde si succesul agroturismului pe la noi. ca sa vezi cum se intoarce perversitatea:))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Cam inflamati pentru o chestie despre care nimeni n-a zis ca, daca se va face, va fi obligatorie. Dar de fapt nu va fi deloc; e doar una din multele vorbe care se rostesc de oameni politici care chiar n-au nimic nici de zis nici de facut. Iar daca copilul meu AR ALEGE sa se duca o zi sau doua sau o saptamana la o chestie din asta, eu m-as bucura. Altfel, jos tirania si tiranul,moarte chiaburimii, onoare muncii si servim patria! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ei, nu e inflamarea atit de groasa:p
    e bine ca vorbesti de alegere, s-or fi gindit si aia de facura proiectul?! pe mine ma amuza cum practicile asa-zis comuniste revin la noi, fiind ele inspirate de ce se-ntimpla pe alte plaiuri muuult capitaliste. vivat democratia!

    RăspundețiȘtergere
  7. In urma cu cateva ore am vazut la Discovery o initiativa a unui portughez. Are o mica ferma de magari. Da, magari adevarati, in carne, oase si urechi.

    Aici vin copilasi adusi de parinti sa vada animalutele, sa le tzesele si sa se plimbe calare cu ele.

    Deci acolo oameni platesc pentru instruirea odraslelor. Si castigul este multiplu.

    La noi , asa cum e limpede pentru neorbii rationali, nu exista fum fara foc dupa cum exista mare penurie de idei de valoare.
    Si tot la noi - inca de pe vremea marilor (chiar?!) voievozi - birurile sunt primul sport national.

    O idee ad hoc.
    As crede ca o tabara - bine organizata!- pentru culesul strugurilor ar fi binevenita. Participare voluntara.

    Se stie din negurile istoriei: ceea ce este obligatoriu este respins din start.
    Pe cand motivarea - adicatelea vointa/dorinta individului- aduce mai multe beneficii.

    RăspundețiȘtergere
  8. ERATA : tzesele = tzesale

    RăspundețiȘtergere
  9. pina la urma, actiunile de genul asta nu-s chiar rele. depinde cum le vinzi si cui.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: