06 mai 2010

Dumnezeu obligatoriu

Traim intr-o tara in care numarul bisericilor il depaseste pe cel al scolilor si spitalelor la un loc. In care biserica e stat in stat si preotul mai tare decit primarul. In care se munceste in zi de sarbatoare, se injura la televizor si in limuzina prezidentiala. In care religia e obiect de studiu obligatoriu desi statul e declarat laic. Desi mireanul se imbulzeste in biserica numai la slujba de Pasti si la inmormintarea personala. Mare e gradina Domnului si plina de fatarnici.

12 comentarii:

  1. Și mie mi se pare exagerată toată treaba cu religia. Dar eu am în liceu un profesor de religie care nu ne aburește cu toate învățăturile. Ne predă ce are de predat, ne explică, discutăm despre influența religiei în lumea contemporană.
    Acum nu știu, cum zicea și Eugen Ion, dacă te referi la Franța sau nu. Eu ziceam cam ce e prin Românica.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma refer la România. n-am dat link, ma gindeam ca se subintelege si stiam ca nu e noua cestiunea. nu mi se pare normal sa avem biserici la fiecare colt de strada in timp ce scolile si spitalele se inchid pe capete.

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord cu tine draga Aida ,nu biserica este o prioritate,daca esti credincios te poti ruga si acasa sau in natura ,dar spitalele sunt prioritatea numarul unu ,mai ales daca dorim cu totii sa avem alaturi o generatie tanara sanatoasa.
    Avem elevi atat de inteligenti ,care au uimit o lume intreaga ,din pacatele scolile unde invata ei sunt o ruina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm, dar ce freaca pe tine grija de ce face biserica draga Aida? Ce daca numarul bisericilor il depaseste pe cel al scolilor?????? Primarul este de obicei un devalizartor, e NORMAL ca orice alt satean sa fie mai tare ca primarul. Cine te obliga sa stai la religie?????? La scoala????? Te declari atee si nu mai stai la nicio religie??????? De ce va fute pe voi grija de crestini?????????????????????? De ce nu va luati in pana mea si de evrei??? A, va e frica???? De ce nu va luati de islamisti??? Va dardaie coaiele de frica? Hai sa ne luam de crestini, la astia ne putem caca in poarta ca nimeni nu va lua nicio atitudine. Astia sunt buni de scuipat ca nu vor lua nicio atitudine. Credeam ca poti mai mult draga Aida, dar vad ca esti ca toti ceilalti lasi, care refuza sa gandeasca si care isi dau cu parerea ca sport national fara sa aiba nicio idee despre ce este vorba. Esti o blogarita de duzina, care scrie din exhibitionism mental. Stii de ce nu Il vei intelege niciodata pe Dumnezeu? Nu stii? NICI N-O SA STII!

    Imi e sila.

    RăspundețiȘtergere
  5. In alta ordine de idei daca nu te superi Aida draga poti sa-mi confirmi printr-un simplu DA sau Nu
    daca numele de familie este Badea si esti din Mehedinti.
    Oricum m-a frapat coincidenta numelui si a prenumelui .
    Multumesc pentru intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Luz: nu ma cheama Badea si nu sint din Mehedinti.

    Eugen: nu primesti decit acest raspuns: nu meriti nici un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  7. PENTRU EUGEN,
    Adevaratii crestini si practicanti
    ai bisericilor nu se exprima in halul acesta de indecenta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Waw... nu mă așteptam la controverse... Religia e pentru cine crede într-un Dumnezeu, indiferent sub ce formă e el numit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Luz: multumesc pentru interventie,eu as fi spus ca a vorbit ca un bun crestin roman ce se gaseste. cu mare tristete si dezamagire, pentru ca imi este prieten.

    adakiss: zic ca e mai bine sa ne cosntruim biserica in suflet, daca mai e loc...

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: