23 octombrie 2007

De demisie

Ministrul de externe habar n-a avut ce s-a discutat la summit-ul sefilor de stat si de guvern din tarile UE ce a avut loc joi si vineri la Lisabona.

El s-a plimbat prin oras, a stat cu gandul aiurea si s-a facut de ras in fata ziaristilor.

Adrian Cioroianu a fost singurul ministru de externe prezent la intalnirea sefilor de stat si guvern de la Lisabona, din 18 si 19 octombrie. Participarea sa la summit s-a datorat, conform unor surse din delegatia Romaniei, faptului ca premierul Tariceanu a preferat sa se ocupe de campania electorala pentru euroalegeri prin judetele tarii, lasandu-l astfel pe ministrul de externe sa mearga ca turist in locul sau. Cioroianu nu a ratat ocazia si s-a facut de ras in fata jurnalistilor atunci cand a fost luat la intrebari despre scopul si rezultatele discutiilor de la Lisabona. Ministrul a raspuns, spre mirarea ziaristilor, ca 'a fost un moment istoric pentru Europa. S-au luat decizii bune, asa cum a spus domnul presedinte Basescu. O sa ma uit pe inscrisuri si va spun care sunt cele mai importante hotarari'.

Stie doar "yes" in engleza Cioroianu nu se afla la prima gafa de cand a preluat Ministerul de Externe, prima fiind facuta cu prilejul vizitei in SUA, cand in fata secretarului de stat Condoleezza Rice a dovedit ca stie sa zica doar 'yes, yes, yes', in limba engleza. A doua gafa a fost prostioara pe care a spus-o cu privire la 'importantele resurse energetice ale Georgiei', tara dependenta de gazele si petrolul rusesc.

Ar vrea diurna mai mare

Cioroianu a fost foarte curios sa afle care e diurna ziaristilor veniti cu delegatia presedintelui Basescu la Lisabona. El s-a mirat cand a aflat ca acestia au diurne aproape egale cu a lui, de 56 euro/zi. Ministrul a lasat sa se-nteleaga ca e nemultumit de banii pe care ii primeste el in comparatie cu Basescu (200 euro/zi) sau Tariceanu (160 euro/zi).

7 comentarii:

  1. Caz simptomatic pentru guvernul Tariceanului, Cioroianu are, fata de ceilalti ministri impostori, si "atu-ul" de a fi foarte vizibil prin strainataturi. Ei, si atunci, cum sa ne mai ia cineva in serios?!

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate.
    cred ca se strica diplomatii europeni de ris, diplomati de formatie, cu citeva limbi straine la activ si care s-au invirtit ca ucenici printre meseriasi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stiti ca niste colegi de-ai mei, care lucreaza in Ministerul de Externe si au trecut pe sub multi ministri, ca sa zic asa, imi spuneau ca Cioroianu nu e nici mai bun, nici mai rau decat alti ministri, unii chiar celebri, ca Andrei Plesu.
    Pe de alta parte Cioroianu mi-a fost coleg de facultate si mi-a lasat o profunda impresie de superficialitate. Cred ca il caracterizeaza in orice face. Dar trebuie sa recunoasteti ca e spectaculos in superficialitatea sa.

    RăspundețiȘtergere
  4. asta se intimpla cind nu sint folositi diplomati de profesie. pe vremea lui Melescanu se auzea de gafe din astea? securist-comunist cum o fi el, se descurca mai mult decit onorabil. Plesu e un filosof si intelectual deosebit, dar nu diplomat.
    iar Cioroianu (apropo, are site!) nu mi se pare spectaculos. chiar am senzatia ca si-a cistigat notorietatea pentru ca are un chip frumusel, telegenic. intr-un timp se vorbea ca e cuplat cu Andreea Marin! a intrat brusc in lumea mondena, emisiuni tv, reviste de scandal si-asa s-a trezit ministru de externe. ca nu avea partidul pe cine sa numeasca.
    ca asta e defectul nostru, nu avem altii mai buni.

    RăspundețiȘtergere
  5. La chestia cu Andreea Marin, stiu din surse sigure ca el a lansat zvonul printr-un prieten ziarist. Asta spune iar ceva despre calitatea lui. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. aha! vezi???
    asta are apucaturi de Sarkozy!
    o sa mai vorbim cind o sa candideze pentru Presedintie:))))

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: