02 iunie 2016

Realitatea românească

Șeful spitalului de Oftalmologie din București, cel mai mare din țară, doamna Monica Pop, închiriază un spațiu în spitalul său unor cunoștințe ca să se vândă acolo salam, medicamente, sucuri. Mai scump pentru pacienți, mai ieftin pentru medici. Apoi, dna Monica Pop se angajează part time la acest bufet de incintă cu salariul de câteva mii de lei pe lună. Altfel nu avea cum să ia șpaga. Legea din România nu interzice nimănui să mai aibă o slujbă.

Un tânăr de 18 ani fără permis auto, se suie la volanul unei mașini cu câțiva prieteni, gonesc pe o șosea din Constanța, fac un viraj brusc pe linia continuă, acroșează o mașină, trei oameni de pe trotuarul celălalt din care unul moare pe loc, ceilalți grav la spital. După care tânărul fuge pe jos de la locul faptei. Se grăbea, se pare, la Olimpiada de la Rio.

Cumințenia Pământului a fost văzută în metroul parizian cerșind bani de la românii aflați cu treburi pe acolo. Luată la întrebări de autorități, Cumințenia a răspuns: Îmi strâng singură banii ca să rămân în România.

De George Enescu și de festivalul indigen care-i poartă numele n-a auzit nimeni în străinătate. Motivul este cât se poate de simplu: George Enescu nu este în repertoriul niciunei filarmonici.

S-a deschis BookFest 2016. La mare cinste Norman Manea, Mircea Cărtărescu, țara Israel. Foarte dese târgurile astea de carte bucureștene. Or'un' te uiți lumea citește de pe telefon și-atunci unde este adevărul?

Problemele RATB-ului, ale parcărilor și ale infrastructurii capitalei nu sunt aceleași pentru Firea, Predoiu, Nicușor sau Barbu. Ba chiar ALDE Barbu are următoarea soluție inedită: Privind la estetica trecerii prin stație a unui autobuz, la inefabilul energic, vremelnic dacă vreți al opțiunilor din traseu, este normal ca RATB-ul să facă din el însuși un eșec. Un eșec asumat.

Numai când apare președintele Iohannis trebuie să fie puse separatoare de sens, în rest nu că costă enorm.

Profesorii în stradă. E vorba de salarii mai mari. Și cu cât sunt mai mari gradul de nepromovabilitate a Bacului crește. Asta nu ne-a spus Mungiu în film.

Teatrul Stela Popescu, pentru tineret și copii. Copii actori? Tineret actori? Nu. Vor fi angajați Arșinel, Murariu, Monica Macovei, Daniel Barbu, Condrea, și niște băieți, adică cei care i-au dat teatrul.

Fundația Prințului Charles învață femeile să brodeze. După terminarea cursurilor, elevele vor fi repartizate la Palatul Regal englez. La Buckingham. Ele vor broda iii românești pentru Garda Imperiului.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: