21 iunie 2016

El Comandante

El Comandante ne așteaptă de cu dimineață cu obloanele trase. N-ai cum să nu-l vezi. Ies pe terasă cu Vali, ne zgâriem cafelele și privim marea. Suntem pe terasa lui din Mamaia Nord. La un pas de Năvodari. În fața lui El Comandante e plaja. Plajă mare, frumoasă când e goală. Când e cu lume vezi gunoaiele nestrânse de ani, sticlele goale rămase din timpul comunismului când fiecare sticlă de ulei trebuia predată. Acum se aruncă acolo. Să bem o bere, zicem și mergem la El Comandante. E deschis. Soare sus pe cer de behăi de căldură, oameni la plajă, d-astea. El Comandante n-are bere. Ditamai cârciuma de plajă, cu reclame în toată Mamaia n-are bere. Și atunci îți dai seama că El Comandante e un căcat și că toate eforturile noastre de a civiliza litoralul vor mai ține vreo trei mii de ani. Asta nu înseamnă că la terasă nu era lume. Ba da, dar bea suc.

Atunci mergem în Mamaia la un volei. Avem mingie, o avem pe Delia care joacă, și suntem noi care putem bea șpriț rece. La LUV să mergem, la plaja lui Ionuț Budi. Apar băieții de volei, plaja e privată deci foarte extra, saltelele vin la comandă, parcarea e în grija unor băieți a-ntâia, mâncăm șuberec cu carne de vită, bem șpriț și batem centrul comercial ca să găsim o librărie de unde vrem să cumpărăm cărțile lui Iohannis. Toate câte le-a scris. Voleibaliștii joacă și mi se pare că e 3 la 3, dar soarele bate puternic, stăm la umbră cu Vali și râdem de comantariile adorabile ale unei moldovence de lângă noi care era supărată că toată lumea de pe plajă i se uită între picioare. Zice: Nu vezi dragă că toți mi se uită în p....ă? Așa a zis unei alteia mai urâtă ca ea.

Ne retragem și dăm peste Albania. Românii atacă, atacă, Iordănescu se ridică și strânge din dinți, din ochi, probabil că are un cui acolo, se enervează cabotin, că adică în loc să-l bag pe Ronaldo am fost nevoit să-l bag pe Andone că-mi dă banul, ce prostie. Meciul se termină așa cum știm și hăulim cu toată Mamaia. Mamaia e la terasă și vede meciul. Iordănescu trebuie să plece. Tot stafful FRF trebuie să plece. Facem analiză, zice Burleanu. Analiza cui? Trebuie doar deschis sertarul de la CNSAS, văzut ce-i acolo și după aia făcută analiză. Iordănescu și-a asumat răspunderea, a plecat în concediu cu banii și noi rămânem cu rușinea și cu o analiză netransparentă. Așa se întâmplă în toate domeniile, de la borduri la ape termale, de la spitale la maternități, de la grajduri de cai la laptele rămas neridicat al producătorilor de animale. Toată România e o rușine, un lapte neridicat, un El Comandante fără bere, un idiot cu Lexus-ul în apa mării, așa de fițe, un tocșou în care este mângâiat Iordănescu și luat în tărbacă Tătărușanu, că adică el și-a băgat golurile.

E noapte în Mamaia acum când scriu. Se aud balenele din Groenlanda. De fapt nu se aud, dar ce n-ar da PSD-ul să se audă ca să țină omenirea cu urechile ocupate și să nu mai audă de furtișagurile de prin țară. Pe terasă s-a oprit un Colibri. Făcea la mine: Colibri, colibri!! Tâmpit la cap.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: