24 iunie 2016

Alianțe electorale degeaba

Băieții și fetele care ne conduc, de prin parlament, președinție sau instituții, se fac că au treabă. Ca să se afle în atenția noastră, ca să se plimbe cât de mult pot pe taxele noastre, ca să invente știri aprige, reale și de pălăvrăgit la teve, ca să umple cumva vara, au pus-o de alianțe electorale sau nu care nu interesează pe nimeni. Vezi, Doamne, PNL-ul nu mai poate fără UNPR, moș Quintus nu doarme bine pe gradele pe care le are până nu despică firul unei alianțe imaginare cu nu-ș cine, PSD-ul vrea și el cu UDMR-ul, adică și ALDE vrea cu UNPR, dar și PMP vrea cu PSD, precum nici M 10 nu stă deoparte și vrea cu Nicușor Dan și tot așa ca să vuiască ziarele, teveurile dacă ne uităm sau citim. Absenteismul de la votul localelor din București spune clar că nu mai interesează pe nimeni niciun partid. Și nici că ieșitul în stradă ar fi vreo soluție. Firave, dar vizibile câteva voci zic ceva despre legi. Dacă s-ar da legi corecte, dacă ar fi și aplicate, partidele ar putea să-și bage doctrinele-n cur, lipsa soluțiilor pentru țară așișderea. Suntem convinși de altfel că toată această liotă de politicieni nu execută decât niște ordine venite din punct fix, așa cum în zilele lui decembrie 89 dezinformările de pe ecran veneau de la doi băieți aflați la etajul 11 al TVR. Zicem și noi, dar așa e.

Abia acum iese la iveală cruntul adevăr: Noi n-am ieșit de la europenele de fotbal din cauza Albaniei și a lui Iordănescu, ci din cauza Brexitului. Icoanele moșului Puiu asta spuneau, dar noi nu ne-am prins nicio clipă. Bunăoară, Arsenie Boca, care tranpira prin cămașa generalului de mucava, spunea că numai un meci Anglia România rezolvă definitiv problemele Europei. Alea financiare, alea navale, alea aeriene. Deși, delegația română își rezolvase partea financiară dându-și prime de calificare astronomice, pe care n-am auzit să le fi dat înapoi. Una peste alta, Brexitul ăsta a fost pus la cale de Arsenie Boca ca să facă mai ușoară rușinea autohtonă de la fotbal.

Mare întâlnire la Cotroceni după Brexit: Iohannis, Cioloș, Isărescu, alții. Ce-i de făcut? Mai merg oltenii la lucru în Londra? Mai traducem în engleză operele literare scrise în pușcării? Îl mai recomandăm pe Moș Puiu ca antrenor la naționala engleză? Mai ascultăm noi The Rolling Stones? Acu' dacă s-a prăbușit leul facem altul? Și unde-l punem ca să nu mai cadă? Dar n-ar fi bună o alianță a PSD cu PMP în limba engleză? Dar de ce să nu purtăm și noi pălării ca regina Angliei? Pe englezii care vor emigra din cauza Brexit n-ar fi bine să-i cazăm la Zimnicea? Dar n-ar fi bine să traducem Pas cu Pas și Revoluție și Reformă în engleză, cu o prefață de Norman Manea? Aceste consultări de la Cotroceni sau discuții, cum vreți, ne arată că țara e preocupată serios de Brexit și că nu se vor mai face autostrăzi sau sănătate niciodată. Punct.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: