01 iunie 2016

1 iunie și Cumințenia Pământului

Afând că trebuie să strângă niște bani ca să rămână în țară, ???, și că românii nu se prea înghesuie, Cumințenia și-a făcut următoarea socoteală: Ies de ziua copilului că ei sunt mai darnici, fac 6 milioane de euro într-un minut, îi depun la doamna Prună și mă instalez, de banii ăștia, pe aeroport în mijlocul pistei de aterizare ca să mă vadă americanii și italienii, bașca olandezii și brazilienii care ies din țară și să zică: Bă, ce Cumințenie, bă ce țară, nu mai revenim. Zis și făcut. Cumințenia s-a îmbrăcat de la fashionistele românce care le îmbracă pe Julia Roberts, pe Covorul Roșu, pe Mai Alb, Mai ca la Țară, s-a suit într-un mijloc de transport modern bucureștean, Mercedesul Preafericitului Daniel, și a pornit la drum însoțită de Nicușor Dan, cel care apără cumva metropola de scarlatină.

Prima escală, TIFF ediția 2016. În piața mare din Cluj rula un film în care un copil plângea în timp ce-și păruia sora. Bătaia era mișto și mulți spectatori aveau de învățat câte ceva, așa că au început să strige la Cumințenie: Făăă, stai jos, că n-auzim, că nu vedem!! Te ia mama dracului dacă nu dispari din piață, ce căcat cauți aici în loc să stai la muzeu? O gagică era cea mai vehementă: Bă, scot vătraiul, că-l am la mine pentru caz de o nouă revoluție, deci scot vătraiul și-ți fărâm cumințenia. Deși nu se vede, că stai pe ea. Era atac la integritatea și sănătatea ei, așa că Cumințenia s-a ridicat și-a plecat fără să strângă niciun ban.

Pe terenul de fotbal din Clejani, județ Giurgiu, se înfruntau două echipe de copii care erau în atenția dlui Anghel Iordănescu. Pe teren își făcu apariția Cumințenia. Viitorul Dalai Lama, un țigănuș în vârstă de 2 ani care juca la Juventus Clejani, echipă în atenția dlui Anghel Iordănescu, o văzu și țipă instant : Ce cauți, fă, fără chiloți pe teren? Ne pui în greșeală. Nu mai putem juca. Nu ne mai putem iubi aproapele, înțelegi? Nu ne mai putem mântui și nu mai putem fura și ne duci în ispită. Cumințenia zice: Caut bani ca să rămân în țară. Iar voi, copii neprihăniți, poate-mi dați o sută. O puseră în poartă, că adică să și-i câștige singură. Luă opt goluri și fu alungată cu pietre. Una îi sparse nasul.

La ALDE fu primită cu brațele închise. ALDE-iștii erau chiar supărați. După ce că din banii primiți de la buget ca să funcționeze, să mai fure și ei de-o cireașă, să mai apară și ei pe banii contribuabililor la televizor, deci după ce abia își chivernisesc banii de furtișaguri vine și asta și vrea să rămână în țară pe banii lor? Cum își permite? Și de ce umblă goală? Așa umblă Daniel Barbu? Dar Călin Popoescu Tăriceanu? Chemară DNA-ul, care se conformă, adică tot era acolo, și o arestă pe Cumințenia. Îi puseră niște chiloți și-o duseră la Muzeul Satului, că acolo mai veneau țărani cu dare de mână.

Cumințenia ajunse la Arsenie Boca. Îi spuse pățania: România, Cioloș, 1 iunie, copiii, ALDE, fotbal, Anghel Iordănescu, căcaturi cu poporul ăsta, totul e o minciună și încheie arătându-i chiloții primiți de la DNA. Arsenie Boca și-i puse și spuse Cumințeniei: Du-te înapoi la Muzeu, că acum umblu eu după bani. Să te ții!!

Denis


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: