16 iunie 2016

Realitatea românească

Franța n-a jucat neapărat prost. Dar a dat peste o Albanie venită prima dată la fotbal european pusă pe arătat valoarea ei istorică în primul rând și nu neapărat priceperea la fotbal. Albanezii au ținut să arate îndârjirea cu care făceau coniacul Skandeberg, butrințile la conserve, vitejia cu care au apărat Europa de turci, într-adevăr ei au stat în calea imperiului Otoman ca să nu ajungă așa ușor la Viena, iară nu noi, ei au apărat la Orricum sau Vlora Europa de osmanlâi și așa mai departe, și nu în ultimul rând albanezii au ținut să facă o impresie bună. Pe alocuri au reușit. Dar Payet e una și a-ți dori să pleci neînvins e alta.

România s-a reîntors la jocul lipsit de perspectivă, la jocul mediocru de fotbal din campionat și la vederile și tactica unui antrenor lipsit de orice viziune. Înclinăm să credem că jocul bun cu Franța a fost o întâmplare. Acum când calificarea în grupe e pe muchie de cuțit, când se vede clar că ne vom chinui să batem Albania ne dăm seama că n-avem jucători să tragă la poartă. Să înscrie. Avem dubii și de cum se alcătuiesc loturile naționale cunoscând bine corupția care zace în fotbal. S-ar putea să ne calificăm în optimi, dar asta nu rezolvă problemele fotbalului nostru, care e adânc brăzdat de neputință, de nepotism și de ceva cu grade multe care pândeștie și hotărăște din umbră.

Cu cheta la Cumințenia Pământului nu merge. Se adună puțini bani. Așa că prin OUG s-a hotărât ca Cumințenia Pământului dimpreună cu Gânditorul de la Hamangia, Moș Ion Roată, Trupa Taxi, Guță, Carul cu Boi și Monica Macovei să se facă un turneu european în care să se impună, alături de salamul de Sibiu și magiunul de Topoloveni brandul Cumințeniei în felul acesta banii adunându-se singuri. Nu știm câți, dar așa va fi.

Ca să se afle în treabă, din lipsă de audiență la emisiunea ei Teo Show, Teo Trandafir a ieșit pe media care o agreează nu știm de ce și a spus că ea sub comunism a iubit, iubit, iubit , dar a împiedicat-o securitatea. Adică, lucrurile au stat așa: Afând că ea este îndrăgostită (?) securitatea a venit și i-a spus: Nu și nu, și nu, și nu și i-a dat na, na la fund. Într-adevăr, interesant.

FMI și Banca Mondială nu mai vor ANL-urile de la noi. Prea multe lucruri neclare în afacere iar ele, apartamentele, nu ajung în mod real la cei care au nevoie . Prin OUG se va ajunge la un compromis: Nu se va mai face pe viitor decât un singur apartament ANL și acela la etajul doi, iar din balconul lui se va juca perpetuu scena balconului dintre Romeo și Julieta. Iată că tehnocrația folosește și la ceva bun.

Premieră la noul Teatrul pentru tineret și copii Stela Popescu, Aladin. Ajunși odată cu Aladin în peștera fermecată, noi am luat lampa la fel de fermecată și ne-am pus o dorință: Să se finalizeze odată și odată dosarele revoluției și Mineriadei, pentru ca să apucăm să-i vedem pe vinovați la pușcărie. Altfel, toată zbaterea asta a DNA-ului care ne apără de corupție e un fals baban. În rest spectacolul de la Palatul Copiilor, sediul noului teatru Stela Popescu, a fost agreabil, vivant, colorat și bine ținut în frâu de nimeni alta decât Stela Popescu.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: