29 ianuarie 2016

Teribilă poveste de dragoste

Tânăra Tamisa Georgescu, membră a partidului M22 stătea la partid până seara la ora 9. Târziu adică, în loc să-și vadă de treburile ei de fată tânără, că, deh!, toți știm care sunt alea. Primise ordin de la șefa partidului, o purie blondă cu păr pe picioare și salcâmi în curte: Tu, Tamisa, stai după program și aranjezi înscrierile din partid. Vezi de unde iei membri, de la PSD, UNPR, PNL, nu mă interesează și înscrie-i la noi, ca să pară că avem cum spune legea: în cel puțin 15 județe câte nu știu câți. Nu te teme, toate partidele fac la fel, niciunul n-are numărul de membri. Așa că Tamisa, fată tânără cum spuneam, în loc să spele rufe cântând acasă sau să-și bată fratele mai mic cu toporul, stătea și născocea membri noi ca să nu vină controlul. Numai că în seara asta avu chef să intre pe Facebook. Văzu acolo un tânăr care cânta la fluier. Cânta frumos. O melodie din care nu se-nțelegea nimic, ca alea ale lui Holograf sau Direcția 5, adică melodii fără melodii, dar îi scrise: Îmi place foarte tare.

Ieșiră la cofetărie. El, Mitică Personaj, ceru o savarină, ea un cataif. Mitică scoase fluierul și începu o melodie de Bere Gratis. Ei îi dădură lacrimile. Celorlalți din cofetărie la fel, așa cu unul gras care mânca plăcintă cu carne de batal zise: Una veselă, mișto, nu știi? Că ți-l bag pe gât. La fluier se referea. Nu, a zis Mitică. Și-atunci omul gras îi dădu una-n cap, îi băgă fluierul în fund și plecă cu toată familia la altă cofetărie.

Tamisă atât așteptă, să aibă grijă de Mitică. Îl luă acasă. Îi scoase fluierul din fund. i-l puse în cadă, îi dădu piramidon și-i puse feșe calde. Așa a apărut primul lor copil, o fată de 30 de ani pe care o numiră Noemi Bărăgan. Și, de fapt, așa începu iubirea dintre cei doi tineri, Tamisa Georgescu și Mitică Personaj.

Anii treceau, partidul M22, devenise partidul M44 și se adresa nu numai tineretului, ci și lui Mitică Personaj. Partidul îi ceru lui Mitică să organizeze o demonstrație la guvern prin care să ceară mai multă hârtie, că cu prea puțină e nedrept și raportul MCV e din ce în ce mai nefavorabil. Făcu demonstrația, scrise lozincile spontane cu aceleași caractere de letrasset, fluieră ce fluieră pe-acolo și o luă spre casă.

Aici o găsi pe Tamisa plângând. Cât fusese el plecat la demosntrația M44 ea fusese cerută în căsătorie de vecinul N.N, nu-i dăm numele, cu care, până să vie el făcu doi copii. Unul mic, Emil, și unul mijlociu, Radu. Ce era de făcut? Se uitară în statutul partidelor lor. Scria că trebuie trăit până la adânci bătrâneți, fericiți până când moartea sau cam așa ceva. Așa făcură.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: