13 ianuarie 2016

Presa străină

BUCUREȘTI MORNING - Un cui baban de 10 cm umblă liber prin Bolintin. Îi trece prin cap să vină la București. La Universitate trebuie să ia metroul ca să meargă în Pipera, unde stătea profa cu care făcea meditații la geografie. La metrou vânzoleală, era duminica aia în care pasagerii umblă fără pantaloni. Din vânzoleală cuiul nostru intră în fundul cuiva foarte tânăr, ca la 18 ani, sex feminin. La spital, fata avea să declare: Mi-era cald și mi-am scos blugii. Cuiul n-a mai ajuns la meditații, ceea ce este un atac la adresa democrației române. Sau cam așa ceva.

FOTBAL TIMES - O mingie tânără, cu petice alb negru se duce la stadion unde avea să fie așezată la mijloc pentru meciul Dinamo Steaua. Pe drum, cam prin piașa Matache, în stația troleului 85 ea vede un copil cu o mingie și mai mare. Îl ia la bătaie pe băiat. Intervine poliția chiar înaintea bătăii. Văzând cine sunt combatanții, polițiștii s-au bătut între ei. Iată, deci, o dovadă că putem avea încredere în poliție. Și nu numai.

CIULEANDRA CHRONICLE - Ofițerul acoperit Gigel Mânădreaptă trăgea la rindea. Nu-i convenea că după școală fusese repartizat tâmplar. Ar fi vrut să fie repartizat ca poet, ca jurnalist sau ca parlamentar. Trăgea la rindea și gândea: De supărare, mă duc în lume. Își luă rindeaua și o luă spre Barcelona, localitate în care auzise că e nevoie de tâmplari. O vedea el acolo. La fața locului găsi un dulap. Îi dădu foc. Pieri și el în sinistru.

VĂCĂREȘTI JOURNAL - Ziar de limbă franceză. Doi francezi în plimbare prin România. Sunt agățați de două prostituate. Amândouă aveau o garsonieră unde-și duceau clienții. Deci și pe francezi. Acolo, la intrare, făcură o ciorbă de lobodă, că așa se înțelesese de la străini. O ciorbă de lobodă urmată de cașcaval pane. Mâncară și se îmbătară. Atât de tare, că pe la două dimineața se aruncară cu toții de la etajul zece.

MAGHERU STREET - Săptămânal de cultură românească, cu teatru, film, muzică. Paginile sunt goale. La final un reportaj dintr-o piață bucureșteană. Un tânăr vinde arpagic. Zice: Să nu credeți că noi nu știm ce-i aia masonerie. Știm. Știm și că luptă pentru binele omenirii. Ca și noi. Și-atunci de ce nu ne chiamă nimeni în nicio lojă, să ne unim forțele?

NEW MUSICAL EXPRES - Cuvântul MUZICĂ e numai un răspuns, lui nu-i corespunde nicio întrebare, a declarat tânărul compozitor Gelu Domajor, a cărui lucrare pentru surdomuți, "S-auzim de bine", a impresionat planeta.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: