07 decembrie 2016

Moș Nicolae e supărat rău de tot pe noi din mai multe cauze

Moș Nicolae avea părul încâlcit de nervi. Poalele halatului îi fluturau pe vreo zece metri de stradă. Barba și părul erau negre de supărara, și, mai ales, nu avea nimic de pus în bocanci pentru noi. Tremurând, zice: Bine, bă, la aproape 30 de ani de la revoluție voi tot nu aveți cu cine vota? Tot vă mai îmbulziți la sticlele de ulei ale securității? La minciunile cu autostrăzile? Tot mai credeți că Nicușor Dan este o alternativă? Ce mama dracului, ați înebunit? Proștii ăia de pe teveuri v-au sucit mințile?

S-a așezat cu picoarele în lighean. Mi-a zis că, pe drum, zăpada i-a intrat în sanie, sania nu a intrat pe coș, că copiii din România n-au fost cuminți, că așa și pe dincolo și a continuat: Bine, bă, și știi de ce toate astea?, de ce sunteți alandala la cap? Pentru că de atâța ani n-ați rezolvat nicio problemă. Cum ce problemă? Îți aduci aminte că n-aveați voie să beți cafea? Mă refer la epoca de dinainte de 89. Că n-aveați lapte condensat la copii? Unt? Carne? Muzică? Păi, cine a făcut toate astea? Alde ăștia de acum, în frunte cu Iliescu, Cozmâncă, Văcăroiu și mai sunt. I-ați lăsat să vă conducă, pentru că n-aveați pic de educație politică, cultură. Se tăiau fustele pe stradă, mai ții minte? Cei care o făceau sunt acum prin Parlament. I-ați lăsat în pace. N-ați cerut niciodată dosarele revoluției sau pe cele de la CNSAS. Și acum vă obligă să votați cu Nicușor Dan. Păi, de ce? Păi, să-ți spui io, pentru că vi se inoculează că Nicușor ăsta este marea schimbare pe care o așteptați. Nimic mai fals.

Schimbarea va veni cu un corect proces al Comunismului și cu Justiție. Așa să ții minte. C-om mai vorbi. Înțelege că sunt supărat pe voi, pentru că jumătatea aia de țară care moare de foame îi va vota la nesfârșit pe golanii ăștia, cu ăștia care au fost cu toții milițieni. Uite, ți-am adus o sticlă de uiski. Numai ție. Nu te uita că se chiamă Ion Iliescu, e foarte bun. E făcut din carne de vită proaspătă, unt de arahide, ulei de măsline, alcool de Groenlanda, adică din tot ce nu se găsea înainte de 89 la voi. Și nici acum. Hai să ciocnim.

Am ciocnit șase pahare de câte o sută de ml. Încălzit, Moșul a mai spus: Nu puteți vota contra sistemului, pentru că el face buletinele, el numără voturile, el are oamenii din urne, din teatre, din edituri, din uzine, din stradă, din librării, din stadioane, din fotbal, din baschet, din ciorbă, din universități, din școli și chiar și din grădinițe. Așa că ce să schimbi? Care sistem? Nasol de voi. Nasol de ăștia tineri, care cred că dacă ies pentru Roșia Montană chiar fac ceva. Plec acum, mai zise, cu o voce groasă de om care și-a terminat monologul și știe că iese în gerul de afară. Să-mi scri, mi-a mai spus, îmi ști adresa, dar să n-o mai dai la nimeni de pe coclaurile astea. Pa, te pup!!!

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: