16 decembrie 2016

Președintele României și partidele negociază un prim ministru care va veni în plic de la Bruxelles

Cum știm din Scrisoarea pierdută a lui Caragiale, Tipătescu este șantajat de Cațavencu cu o scrisorică de amor. Epistolă din care reiese legătura nepermisă dintre el, ditai prefectul de județ, și coana Joițica, ditamai nevasta lui Trahanache, lider local absolut. De ce tot șantajul ăsta? Ce vrea de fapt Cațavencu? Să fie ales la locale pentru a merge a București, la cameră. Simplu. Altfel dă drumul scrisoricii în presă. Cațavencu va fi sprijijnit, cum știm, de toată suflarea, opoziție sau nu, dar nu va câștiga alegerile, pentru că de la centru, într-un plic, vine numele catindatului care trebuie musai ales: Agamiță Dandanache. Și așa se termină comedia: Cu mici, cu bere, cu lăutari, cu pupat Piața Independenței, în care rolul principal este jucat de Cațavencu, învins fără drept de apel.

Mascarada catindatului continuă și astăzi la noi, în secolul XXI, cu negocieri între președintele Iohannis și partide. Vine USR și zice ceva de Cioloș. Vine PNL și zice ceva de Cioloș. Vin ALDE, PSD, UDMR și te mai miri cine și zic ceva de un om modern, vizionar, bun economist, dar nu-i spun numele și tot așa. În mijlocul amuzantelor negocieri vine un plic de la Bruxelles, cum s-a întâmplat și cu negocierile trecute de la preluarea mandatului lui Iohannis când în plic era numele lui Dacian Cioloș, în care numele primului ministru poate fi al Ecaterinei Teodoroiu. Avantajele acestei numiri ar fi superbe: Ecaterina Teodoroiu are casa lângă a lui Brâncuși în Tg Jiu, și-atunci omenirea ar vizita România cum n-o face acum și s-ar umple de bani. România, nu omenirea. Dar în plic mai pot fi și alte nume: Ecaterina Băsescu, Ecaterina Tăriceanu, Ecaterina Cioloș sau Arsenie Boca.

De netăgăduit că PSD a câștigat alegerile. Glumă, neglumă, penali, nepenali, dar acum va trebui să facă ceva: autostrăzi, rezolvarea dosarelor Revoluției și Mineriadei pe care Ion Iliescu abia le-așteaptă cu valizele făcute, circulația Bucureștiului, probabil cea mai gravă din Europa, să însănătoșească sănătatea, sportul, educația, învățământul, emigrația, locurile de muncă pentru oricine, șomajul mascat prin numeroasele universități în care nu se învață nimic și așa mai departe. Sunt destule de făcut, iar dacă nu fac, cred că la alegerile viitoare țara asta va ieși din starea de PSD, nu de alta dar zeci de mii de români s-au săturat să mai umble cu traista-n băț prin lume după 100 de euro în plus.

Monstrul din Loch Ness a început să se arate din ce în ce mai des, punând oamenii de știință pe jar. La ultima ieșeală, Monstrul a zis: Aveți grijă să nu scape Ion Iliescu în dosarele Revoluției și Mineriadelor. Nu numai el, ci și ceilalți, că n-a fost singur.

Pe ultima sută guvernul Cioloș mărește punctul de pensie. Te duci la Mall și te-ntreabă vânzătoarea: Câte puncte ai. Tu zici: Patru, după mărire. Păi, ești retrogradat, n-ai ce să iei de la noi, altul!!! Hai, altul!!!

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: