18 decembrie 2016

Hoțul de timp face predicții politice

Am un prieten care fură timpul în favoarea noastră. Nu-i dăm numele, pentru că într-o zi s-ar putea să ajungă pșreședintele țării. E un băiat prezentabil, cu părul și urechile lungi, ochi negri, părul chiar dacă lung e albastru, nasul galben și veștejit cum se cere în meseria asta. Vine, de exemplu, la dvs acasă și vă distrage atenția. Vă uitați pe fereastră după cai verzi, iar el vă fură o oră, adică dă limba ceasului mai spre prânz. Apoi pleacă bucuros, vă spune o glumă, vă dă un chibrit. Fură așa, pe zi, cam patru ore, după cum are chef și cu ele vine la mine. Vorbim doar pe timpul furat, pentru că eu n-am chef de aiureli și el știe.

Zice: După un an excelent la guvernare, PSD va da drumul pe cerul României la mii de turme de bibilici. Legate la gât cu funde roșii. Bibilicile bibilicesc în aer o infrastructură imaginară. Adică una care ar trebui dă fie pe toată lungimea și lățimea României, dar nu s-a făcut. Autostrăzi în aer, drumuri europene în aer, județene în aer și tot așa, străbătute de viaducte și tunele. Din când în când, există și un pod de ți-e mai mare dragul. Pe el, poporul român va sta la soare și va recita Matei Vișniec, care până atunci va avea sarcina să devină poet. Apoi, la semnale regulate, părți din popor se culcă. Alții ascultă Tudor Gheorghe și tot așa. Seara, bibilicile sting instalația și poporul doarme fericit. Va dura mult chestia asta, până când, dintr-o văgăună, va veni Arsenie Boca. Și-o să mai vedem.

Mai zice: După un senzațional an de guvernare, PSD va transforma toată România într-un câmp de iasomie. Întins pe iarbă, poporul român va face lecții de fizică, pentru ca meditatorul suprem să nu-l prindă nepregătit. Apoi, meditat temeinic la fizică, românii se vor îndrepta spre Europa pentru a duce Legea lui Ohm pe toate coclaurile. Asta va dura mai mult, probabil un secol. Da, un secol. Nu-i mult pentru istorie, dar nici pentru proștii ăștia care cred că libertatea și democrația cresc pe câmp.

Obosit, hoțul de timp își aprinde o țigară. Îmi spune: Prima lege a fizicii este următoarea: Fumul de țigară nesupravegheat plutește nesupravegheat înmulțit cu doi, dacă forța lui este necesară.

Și a plecat. Mi-a spus că mai trece după 21 decembrie, când se vor fi împlinit 27 de ani de la revoluție. Că o să-mi mai zică atunci câte ceva de Ion Iliescu. Îl aștept.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: