15 decembrie 2016

Profilul primului ministru român

Datorită maturității, înțelepciunii și tăriei de caracter de care dăm dovadă, nouă, celor de la Călimara cu Cerneală, ni s-a cerut să dăm o mână de ajutor la numirea primului ministru român pentru ca acesta să poată fi înscăunat cât mai repede, pentru a scăpa Europa și toată suflarea pământului de incertitudine, povară și neliniște. Nu facem decât câteva recomandări, cine va avea de înțeles ceva va înțelege, întrucât nu suntem nici noi în posesia unui nume, fie obiect, fie persoană de prim ministru, să fie clar. Iată raportul nostru, adresat forului de la Bruxelles: "Primul ministru român, cu voia dvs, va trebui să fie vesel ca Rovana Plumb, trist ca Ecaterina Andronescu, învingător ca Adriean Videanu, posomorât ca Iohannis, deștept ca Tăriceanu, deschis ca Monica Macovei, perpetuu ca Elena Udrea, elegant ca Liviu Dragnea, incoruptibil ca Vasile Blaga, cinstit ca Ion Iliescu, neprefăcut că Nicolae Văcăroiu, ager la privit ca Victor Ciorbea, neînfricat ca Dorin Cocoș, maleabil ca Arsenie Boca, vizionar tot ca Arsenie Boca, în balcon ca Marian Munteanu, neliniștit ca Rodica Prună, integru ca Ionescu Quintus, bun fizician ca Iohannis, de el am mai zis, dar repetiția este mama cuiva, neînduplecat ca Emil Constantinescu, major ca Ilie Pintilie acum bulevard, stabil emoțional ca Adrian Severin, mincinos ca Adrian Năstase și așa mai departe, se înțelege".

Ce noroc pe noi că Bob Dylan n-a citit Hanul Ancuței, Frații Jderi, Neamul Șoimăreștilor și nu mai știm ce aiureli de Mihail Sadoveanu, ci Kipling, B. Shaw, Thomas Mann, Camus sau Hemingway, pentru că am fi putut auzi melodii ca Jderule, Jderule sau Neamule, Neamule, cântate pe undeva pe la vreo casă de cultură din Zimnicea. Pentru că dacă mai și trăia în România, Bob Dylan n-ar fi trecut de fina ureche a vreuni metodist local cu multe stele pe umăr care nu i-ar fi apreciat vocea mai specială. Din discursul lui la premiile Nobel asta s-a înțeles. Bob Dylan n-a fost prezent la discurs. I l-a citit cineva. Apoi, Patti Smith a interpretat celebra lui melodie It's gona fall. Solista a plâns în timpul cântecului. Emoție mare. Mare de tot. Pentru că însuși Patti este un monument din istoria universală a muzicii.

USR amenință cu ieșirea în stradă. Motivele sunt mai multe: Cămașa lui Nicușor Dan nu mai poate fi spălată de atâta purtat, românii n-au înțeles programul economic al partidului și nici programul electoral al acestuia și în general pentru că Vrem Anticipate. Ieșitul în stradă se va întâmpla în modul următor: Coloanele din Iași se vor uni cu cele din taigaua ucraineană la Bârlad. De la Bărlad, puhoiul uman se va scurge spre spălătoriile din București, din spălătorii, oameni și mașini de spălat vor merge spre Bruxelles, de la Bruxelles, cei o mie de demonstranți se vor împrăștia pe vapoarele din Rotterdam și se vor duce în China să aducă alte cămăși spre a dezvolta economia României. Este, constatăm, un exercițiu de democrație bine înțeles, bine ecologizat, bine laudrupat (din limba engleză, că ăștia de la USR o vorbesc la întruniri).

Și câte și mai câte.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: