17 mai 2016

Centura de castitate

Venea primăvara și locuitorii satului Obedeni, județ Giurgiu, nu mai aveau ce face. Însămânțară, tăieră copacii putrezi, goniră animalele sălbatice, secară Neajlovul de pești, aleseră un nou primar PSD, adică tot pe ăla vechi dar îl bătură bine ca să pară nou și acum se pregăteau de război. În fiecare an purtau un război ca să-și poată vinde furtișagurile, grânele, porumbul, oile, vecinii, copiii de prisos. Se înarmau cu săbii, topoare, luau cu ei cărți de Chifu și Manolescu ca să aibă în pauze, cd-uri cu discursurile lui Iohannis și plecau, de obicei, să cucerească satul apropiat Vadu Lat, că era mai aproape de Giurgiu. Iar dacă nu se putea Vadu Lat, din cauza inundațiilor, atacau Clejanii. Anul ăsta îi conducea un ofițer acoperit din sat care era corist la biserică, unul Marcel Odinioară, care când îi văzu adunați de invazie le spuse pe șleau: Și ce facem cu femeile?

Se dovedi că tot el avea de vânzare centuri de castitate, care trebuiau obligatoriu puse, pentru că la întoarcerea din războiul trecut obedenarii găsiră 500 de copii nou născuți în sat. Și a fost păruială mare. Chiar câteva crime, iar împărțirea copiilor a fost dezastruoasă. Cumpărară câteva sute de centuri, își încuiară nevestele cu ele și plecară liniștiți cu tunuri cu tot. Zgomotul căruțelor și al tancurilor combatante se mai auzi trei săptămâni. Ba chiar și primele bombe ale aviației din Clejani, care zguduiră poșta și maternitatea din Obedeni.

Rămase singure, cu fiarele pe bazin, femeile își făcură partid. Îi ziseră Partidul M 11 Castitatea și angajară urgent fierari care să descuie odioasele centuri. Veniră lăcătuși mecanici din PSD, PNL, UDMR, UNPR și ALDE, ba chiar și Gabriela Firea indignată de un asemenea obicei arhaic revoltăror. Că adică ce? Femeia nu e liberă? Nu e egală? Nu poa' să citească și ea poeziile lui Chifu? Așa că lăcătușii din PSD, mai numeroși, mai talentați, mai bine conduși de un fierar betonist sub acoperire care scria cărți, deci lăcătușii din PSD dovediră numai decât lacătele celor 980 de centuri. Și trecură la treabă. Se născură astfel 2.200 de copii. Din care mulți pescari. Și acum așteptau.

Războinicii ajunseră în Clejani. Îl cuceriră. Găsiră femeile ascunse în pădure cu centură de castitate pe ele. În afară de centuri, femeile mai aveau cărți scrise de Norman Manea pe care le citeau cu plăcere, și piese de Cris Simion, care le umplea timpul. Armata obedenară însă nu era proastă. Avea și ea în coada trupelor câteva mii de lăcăutuși PSD. Aceștia desfăcură lacătele și astfel se născură în Clejani 3.090 de copii, dintre care unii viitori vioriști.

Când Marcel Odinioară, comandantul armatei obedenare dădu ordinul de întoarcere fu împușcat. Vom reveni cu amănunte.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: