15 mai 2016

Bazaconii electorale

Cetățeanul Transpir Vasile de profesie scriitor în comuna Valea Călugărească, județ Prahova, venea de la lucru. Avea norma de scris 1.000 de etichete de vin pe zi, azi scrisese 1.300 și era obosit. Era nemulțumit, meseria de scriitor de proză la Institutul de Vinificație din Valea era prost plătită. Avea de gând să se ducă la București, la USR secția Chifu și să facă cerere că să treacă la secția poezie. Mai ales că era campanie electorală și cu siguranță ar avea succes. Își puse în valiză câteva etichete de vin roșu, care erau cele mai reușite, ca să facă dovada talentului său la USR. Luă cu el și vreo 20 litri de vin cu etichete care mai de care mai frumoase ca să convingă. În compartiment călători cu un alt cetățean însă din comuna Chițorani același județ. Acesta îi spuse: Nu gustăm vinul? După gust, după calitatea lui îți spun în ce partid să te bagi, că așa ai mai multe șanse să treci la poezie. Se îmbătară cruce. În București, Transpir Vasile nimeri la secția de vot a PSD. Căută pe buletinul de vot secția poezie. O găsi și votă cu două ștampile, apoi adormi.

Lebăda Marin și lebăda Virtuosu, ce nume, stăteau de vorbă în fața secției de votare a PSD, singura de pe lacul lor. A zis șeful de post, zise Marin, că dacă nu votăm cu PSD nu ne mai trece la diaspora în buletinele următoare că mie îmi convenea să fiu la diaspora că atunci când cuceream gagici le spuneam că io stau la Paris și că mi-e greu să votez că întâmpin greutăți din partea lui Dragnea, închipuie-ți că cădeau toate la așternut. Mie, a zis Virtuosu, mi-a spus același șef de post că dacă nu votez cu PSD seacă lacul, scoate tot peștele și-l duce la Obor unde are angajați alți cinci pelicani care scriu pe el doradă, rechin, păstrugă, nisetru deși în lacul nostru nu-i decât crap chinezesc și ai înțeles îl vinde ca atare, adică mai scump. Așa că io votez PSD. Și io. Intrară în secție. Era închis. Nu era încă 5 iunie. Aha, deci ne-a mințit. Își luară săbiile și se duseră la șeful de post acasă. Degeaba îi lătrară câinele, degeaba zumzăiră albinele a pericol, că șeful de post dormea dus. Îi tăiară capul.

Balena Albă Margareta Cioc din comuna Podișor, județ Giurgiu, mamă a opt copii balene albe, roșii și argintii stătea pe maul râului Neajlov și își aștepta soțul ca să meargă la vot. Mai era până pe 5 iunie, dar ar fi luat-o pe Dâmbovița în sus spre mare, pe la Dunăre cumva Fetești ca să le arate și ălora mici cum se trăiește în lume. Soțul său, un balenoi impresionabil, 60 de tone, având o pălărie albastră, apăru cu un ciomag uriaș. Zise: Dacă nu mă lasă să votez cu PSD, mai ales pe Firea, pun bătaia pe ei. O luară spre Giurgiu, Călărași, Mamaia. Ăia mici urlau de bucurie. Urlau și înotau care mai înaintea părinților, care după. Ajunseră la Loft în Mamaia. Aici dansau pe o masă două sau trei gagici goale. Domnul Cioc, balenoiul impresionabil, se îndrăgosti pe loc de una dintre ele, una blondă cu sânii mici și gura mare. Îi arătă ciomagul: Dacă nu vii cu mine s-o votăm pe Firea, praf te fac. Margareta sări să salveze fata. Lupta ținu până dimineață când interveniră niște turiști francezi. Aceștia luară balenele și le duseră la Grădina Zoologică din comuna Obedeni, județ Giurgiu, pe Neajlov. Numai pe părinți, că copii trezindu-se în Marea Neagră nu se opriră din înotat decât în Florida unde, ce să vezi, nu era niciun PSD.

Biroul electoral CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: