17 septembrie 2015

Vesele realități românești

Problema României nu este dacă vin o sută, două mii sau o sută de mii de refugiați. Așa cum juma' de țară o frige pe sărăcie, n-au decât s-o frigă și sirienii. Și după ce-și potolesc sărăcia furând, n-au decât să plece mai departe. Problema e alta. Odată scăpați pe plaiurile mioritice românești, refugiații ar observa câteva lucruri care ar ajunge la urechile Europei: Că la noi se taie în continuare ilegal pădurile, că autostrăzile sunt doar haioase nu și folositoare, că se minte mereu cu numărul de turiști care se bate să vină în România, că se fură la contracte, că sunt prea multe firme mici care halesc bani serioși pentru consultanță, că cazărmile, unde ar trebui puși refugiații, au fost furate de mult, că asfaltul turnat prin sate e o minciună grosolană, că marea majoritate a populației rurale încă își mai face nevoile în fundul curții, că în portul Constanța traficul și contrabanda sunt supravegheate de la cel mai înalt nivel, că CNSAS-ul nu ne dă pe cine trebuie, că nu-ți poți publica o carte dacă ești pe lista neagră, că temperaturile de la Meteo sunt mincinoase și așa mai departe.

CSM-ul a luat, în sfârșit, o hotărâre serioasă: Scriitorii pușcăriași nu vor mai avea voie să publice milioane de cărți "științifice", ci numai una intitulată Cei trei mușchetari. Apoi, la ieșirea din detenție, fiecare fost deținut, fie el Copos, Vanghelie sau Becali, să completeze numele autorului cu al său. Exemplu: Cei trei mușchetari, de Alexandre Dumas, în interpretarea lui Gigi Becali, sau Copos și tot așa. Vom fi astfel prima țară care va publica în cinstea lui Dumas câteva mii de interpetări ale celebrei sale capodopere.

Eveniment la Berlin: "Jazz la Berlin", în care doamna Oana Cătălina Chițu, stabilită în Germania din 1990, va cânta șapte melodii de Edith Piaf și șapte de Maria Tănase în același concert.

Pe 18 septembrie, Noaptea Filmelor Românești. Evenimentul are cap de afiș două filme, QED cu cinci premii Gopo, cu Florin Piersic Junior, care este un film foarte prost și filmul Comoara al lui Corneliu Porumboiu, care chiar dacă a luat în 2014, la Cannes, Un Certain Regard, este deosebit de prost. Restul nu contează. Noul val cinematografic continuă să se micșoreze.

Domnul Ion Obiect, de profesie zugrav anonim, stabilit în Olanda de 60 de ani, a declarat pentru Agenția Călimara: Astăzi, 17 septembrie 2015, a avut loc o lovituă de stat în Burkina Fasso. Negrul ăla de era președinte acolo, și care e arestat, trebuie adus în România ca președinte. În felul acesta vom semăna, noi românii, la culoare cu Obama, cu sirienii și cu țiganii.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: