16 septembrie 2015

Exodul

Generalul de Brigadă Manole Ben Manole, cel care apăra Constituția României în zona Neajlovului, privea râul de-a lungul lui. Era nemulțumit că cei din Bolintin Deal își vindeau produsele pe Neajlov, chiar în dreptul satului său, Uiești. Și nu așa scria în Constituție. Acolo scria că fiecare cu treaba lui. Se duse să vorbească cu negustorii bolintineni: Bă, că așa și pe dincolo, dar vreau să vând și io produse la voi, așa scrie, liberă corculație. Bolintinenii au râs de el și l-au luat la bătaie. Afacerea asta murdară dura de doi ani, astfel că uieștenii au ajuns să moară de foame cu produsele nevândute. Ce era de făcut? Toată omenirea de pe Neajlov aștepta o decizie a generalului. Binențeles conformă cu Constituția României.

Generalul o chemă pe nevastă-sa, Florica Ben Florica, la el: Fă, cum îi chiamă pe ostașii ăia doi cu care te regulezi când sunt plecat la Constituție? Să vie la mine. Cei doi apărură înarmați. Generalul le spuse: De mâine începeți un război civil pe Neajlov până îi facem pe locuitori să emigreze în masă. Cei doi așa făcură. Traseră vreo doi ani în stânga și în dreapta, și omorâră cinci mii de oameni.

Sătui de război, oamenii rămași în viață de pe valea Neajlovului, cam două milioane, își luară traista în băț și porniră o migrație colosală spre Bolintin. Erau considerați refugiați și erau cazați pe la casele oamenilor. Asta a durat puțin, pentru că ce a fost mai greu pentru bolintineni și pentru tot județul Giurgiu a început după două, trei zile de la instalare. Refugiații au început să fure, să traverseze pe roșu, să dărâme casele, să scoată calea ferată, să se roage în cârciumi și pe autostrada A1, să tragă cu mitralierele, să împuște oameni.

Comuna Bolintin fu destabilizată. Nimeni nu mai putea fura, munci, cânta sau iubi liniștit. Totul o luase razna, iar economic Bolintinul fu curând la pământ.

După vreo doi ani de la acest succes, Florica Ben Florica îl strigă pe bărbatu-său și-i spuse: Genial ai fost, Manole, genial. Numai o minte ca a ta putea să disloce atâtea milioane de oameni ca să dărâme o economie fără a declara cuiva război. Vai, Manole, cât de mult țiu la tine. Cât de mult te iubesc. Vai, vaii!!!

Și ca să probeze că-i adevărat ce-a spus, se duse în livadă, smulse un păr din rădăcini, și-și dădu cu el în cap, pedepsindu-se pentru că se regula cu cei doi soldați făcuți maiori de general. Apoi, se lăsă seara.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: