12 septembrie 2015

Povestea crocodilului cu pene roz

Crocodilul Ygrasie Cornel trăia pe Neajlov între satele Bulbucata, Vadu Lat, Uiești, Clejani și Podișor. Cauză din care în fiecare sat avea o gagică. În Uiești se iubea cu o tânără păstoriță, Agrafa, care îi dădea zilnic să mănânce o vacă, iar seara îl poftea la așternut. Într-o seară, după o partidă de dragoste nebună, Agrafa îi lipi pe corp câteva sute de pene roz pe care le avea de la un porc bătrân Mangalița. De atunci, așa îi rămase numele crocodilului nostru, ba chiar în unele sate era numit Corocdilul cel Frumos cu Pene Roz.

În serile liniștite, apelea Neajlovului curgeau lin, ca în anii 50, apa era verde, câte un pet cu mesaj în el se scurgea spre București, iar pescărușii de baltă repetau pentru Eurovision celebra melodie Cine a pus căcat pe clanță/Să îi fac o aroganță. Era momentul în care Cornel își lua acordeonul și pleca spre Clejani unde se iubea cu o profesoară de engleză de la clasele unu cinci. Bătu la ușă. Profesoara îl aștepta goală, ca de obicei. Vorbiră de refugiați, că ei ar putea fi primiți în Casa Poporului, vorbiră de un submarin care să facă legătura dintre Clejani și Călugăreni, până când profa de enleză se sculă în picioare și îi spuse: Cornele, mă mărit. Mai zise: Cu proful de matematică din școală. Iar la final: E un om tare bun, îmi face curte de cinci ani. Cornel zise și el: De cinci ani? Dezamăgit, Cornel, cu lacrimi în ochi, își luă acordeonul și dispăru în apele Neajlovului.

Pentru că nu era singura gagică pe care o avea, Cornel se puse la drum în dimineața imediat următoare spre Uiești. Avea cu el grătarul, ceva carne de vacă de la Agrafa și acordeonul. Ajunse și bătu la ușa frumoasei zâne locale Perdeaua. Perdeaua, înaltă de doi metri, lată de cinci, îl aștepta la fel de goală ca și profa de engleză. Trecură direct la subiect: Noul Cod Fiscal. Cornel nu era mulțumit de accizele la mașini, Perdeaua de accizele la tutun, că fuma ca o șerpoaică cum se zice. Se aruncară în pat. Într-un moment de acalmie, cu sudoarea pe ei, Perdeaua spuse: Cornele, mă mărit. Mai zise: Cu proful de mate din Clejani. La final: De cinci ani îmi face curte. De cinci ani?, întrebă Cornel cu lacrimi în ochi. Da, de cinci ani. Așa a spus Perdeaua: da, de cinci ani. Cornel se ridică cu lacrimi în ochi, își smulse penele roz, distruse acordeonul și formă un număr de telefon.

La telefon îi răspunse doamna Tina Cumva. Cochilia Zburătoare zboară? Da, spuse doamna Tina Cumva. Vreau s-o împrumut ca să emigrez în America.

Cornel se stabili în Chicago. Deveni cel mai mare achizitor de pene roz din Statele Unite. Cu ele își ridică o Catedrală, își cumpără un telefon mobil și o sună pe Agrafa. Formă numărul și fu auzit spunând: Alo, Agrafa?

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: