02 septembrie 2015

Bazaconii

O delegație de porci mangalița din satul Uiești, jud Giurgiu, condusă de porcul Militant Vasile, s-a deplasat în comuna Bulbucata, același județ, pentru a-și negocia o oarecare cantitate de tărâțe. Să zicem patru tone. Pe drum, cum era și normal, delegația fu atacată de porcii bandiți cunoscuți sub numele de Turma Anisiei, pentru că era condusă de o scroafă frumoasă cu acest nume, Anisia Papuc. Se luară la bătaie, dar în focul luptei prvirile lui Militant se încrucișară cu ale Anisiei. Se îndrăgostiră pe loc. Opriră lupta și Militant spuse Anisiei: Te iubesc. Hotărâră să banditească împreună. Prin codrii, heleștee, pe litoral, prin munți, oriunde unde era haleală, gagici și bani. Năvăliră în București. Aici făcură pace cu armata de porci a orașului și, ca să o parafeze se duseră la Parlament. Porcii de aici dormeau. Bandiții scoaseră pistoalele și traseră în aer focuri de avertisment. Un glonț nimeri candelabrul de deasupra Anisiei. Îi câzu scroafei în cap. Fu mare jale. O îngropară la Mamaia și dădură tot atunci o lege prin care porcii din Parlament n-au voie să doarmă în timpul sesiunilor.

Porcul de lapte Cici Minaret era ucenic la brutăria Mamutul din București. Sarcina lui era să micșoreze cantitățile de făină din pâine, dar să aibă grijă să cântărească la fel. Devenise cel mai priceput din oraș. La brutărie venea mereu și scroafa, tânără și ea, Marcella, care-și lua zilnic un covrig cu sare de mare. Din vorbă în vorbă cei doi tineri se îndrăgostiră. Cerură voie părinților să se căsătorească. Făcură nuntă mare. În timpul dansului lui Cici îi căzu o farfurie zburătoare în cap. Leșină. Chemară doctorul, un porc uriaș cu urechi de cămilă și pălărie de lemn. Acesta numără banii din plic, dădu chitanță și plecă fără să-i facă nimic lui Cici, care agoniza mamă, mamă. Îl chemară pe doctor înapoi. Acesta veni și mai gras, și mai roșu în obraji și mai verde în talie. Ceru patru milioane de lei. Adică tot darul. Porcii dădură banii și Cici se făcu bine. De cum se făcu bine, Cici se duse la ANAF și-l reclamă pe doctor. Sentința a fost dură: doctorul luă patru ani prin împușcare.

Turma de porci Harap Alb din Tușnad, trecu selecția pentru Românii au talent, ediția 2016. Ei cântau melodia Da, mamă, sunt beată dar fără Delia. Considerau că sunt mai buni decât solista. Turma fu promovată cum nu mai fusese niciuna până atunci. Cine mai văzuse porci la Românii au Talent? Poate doar Mihaela Rădulescu. În sfârșit. Una peste alta, Harap Alb a câtigat toate etapele și a ajuns în finală. Aici li s-a cerut cardul de sănătate, o adeverință că sunt cu taxele la zi, o alta că n-au reclamat pe nimeni în ultimii 20 de ani, și o declarație pe proprie răspundere că fac totul Pas cu Pas. Turma s-a simțit ofensată. Dar ofensată rău. Porcii soliști și-au luat coada între picioare și s-au dus la ICR în Aleea Alexandru. De acolo au fost trimiși la târgul de turism din Munchen, ca să reprezinte frumusețile patriei. Excelent.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: