07 mai 2022

TOȚI ARE DREPTATE

1. Chestia nasoală este că o istorie a revoluției române din 1989 se va învăța în școli. Viitorii școlari vor fi conectați la minciună. Vor trăi cu ea și cu isprăvile de bine ale lui Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican, Nicolae Militaru și ale multor altora. 2. Insulele Fidji, Samoa de Vest și Bahamas vor și ele în NATO. Vor acoperi în felul acesta flancul estic, vestic, central al alianței de care Ciucă se ocupă chiar acum. 3. În 2007 României i s-a dat premiul la Cannes. A fost o dovadă de prietenie din partea UE. Acum, Eurovision 2022 va merge la Ucraina. Din aceleași motive: sprijin, simpatie, solidaritate, cam p-aici. Melodia nici nu cotează. Cum n-a contat nici filmul românesc de la Cannes. 4. Grijuliul general Ciucă îndeamnă tinerii să rămână acasă, să nu mai ia calea vestului carevasăzică. E mai bine aici cu 50 de euro o dată la două luni și cu pensii de o mie cinci sute lei. 5. Săptămâna ce-a trecut a fost pentru noi una culturală. Prietenul nostru Relu Țicleanu și-a lansat o carte valabilă pentru soccerul autohton: Filozofia Fotbalului. Scrisă cu nerv, cu talent. Relu Țicleanu a arătat astfel României întregi că dacă acum în 2022 pe terenurile de fotbal nu se întâmplă nimic măcar să se întâmple într-o carte. Au vorbit Puiu Iordănescu, Ovidiu Ioanițoaia, Viorel Stoichiță, Adrian Cioroianu, Marius Mitran, Emil Grădinescu și era cât pe ce să cânte Aurelian Temișan dar n-a fost să fie. Felicitări, Relule! Mai jos imagini clare de la lansare din care rezultă dorința unor participanți de a avea un fotbal autohton de calitate.
6. TDR, Teatrul Dramaturgilor Români din București, a făcut cinci ani. O șampanie, un biscuit. Lume bună, ce să zic: io, Magda Catone, Ioan Cristescu, Mircea Cornișteanu, Dinu Grigorescu, Marlena Dumitrescu, Lucia Verona, Marius Bodochi, Olga Delia Mateescu, Rodica Mandache, Claudiu Bleonț, Horia Gârbea, Liana Ceterchi. Înainte de șprițul final s-a jucat Paraclisierul lui Marin Sorescu în interpretarea excelentă a lui Claudiu Bleonț. Textul nu ne mai spune nimic, dar Claudiu Bleonț da. Dânsul este și noul director al teatrului. Mai jos afișul.
7. Mircea Geoană e cât se poate de clar: Intrăm într-o nouă fază a războiului. Generalul Ciucă a hotărât chiar acum. 8. HOROSCOP. Ne întrebăm care-or fi zodiile care vor câștiga mai mulți bani. Dar mai puțini?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: