09 octombrie 2013

Stiri suedeze la minut - 2

Pen'ca am trecut peste niste dead-line-uri de la scoala fara sa-mi fi rupt picioarele, îmi permit o scurta pauza de rasfoit ziare. Iata ce-am aflat:
  • în Malmö traieste un cetatean care s-a visat într-o noapte justitiar. De atunci, cutriera strazile orasului pe timp de noapte, deghizat într-o combinatie superman-spiderman-motanman-solistul-de-la-Kiss si îi trage de mîneca pe cei care tulbura linistea publica. Asta daca nu e prea ocupat sa acorde primul ajutor celor pe care i-a bagat în adînci sperieti.
  • mobilizare a unei clase de liceu pentru o tînara de 18 ani din Kosovo, care e trimisa acasa dupa 4,5 ani de rezidenta în Suedia. Autoritatile i-au respins mamei cererea de permis de sedere, asa ca trebuie sa plece în tara de origine, cu catel, cu purcel. 
  • din ciclul: cine face ca el, o îmbulineaza pîna la urma. un domn de 62 de ani e judecat pentru ca ar fi mintit autoritatile ca are handicap fizic si a încasat vreo 400 000 de euro (!!!) pentru asistenta sociala, bani nemeritati. Cum e, mai tata, sa-ti dea statul atîtia gologani?
  • mînuitori de tablete: atentie la infestarea cu scabie!
  • noua regula în spitale: cei care se supun unei operatii în regiunea în care traiesc (Skane) trebuie sa se lase de fumat cu 6-8 saptamîni înainte si sa se abtina tot pe atît dupa operatie. Cica s-a demonstrat stiintific ca operatiile înregistreaza cu 40% mai putine complicatii la pacientii care fac o pauza de fumat. Asta zice mult si despre cît timp asteapta aici un pacient pîna intra la taiere.
  • uite ca p'asta n-o stiam: daca joci Counter-Strike se cheama ca faci e-sport! Exista si un Campionat Mondial: Dreamhack Winter. Ia sa m-apuc si eu de Solitarire, poate mai capat ceva masa musculara... macar la antebrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: