01 octombrie 2013

Lectie de marketing direct à la suédoise

Din seria: ce-am mai primit in cutia postala. Ma refer la cea fizica, din curte, cu numele posesorului si, ocazional, gainat de pasari pe ea.
Am primit, adica barbate-miu a primit, ca el e apropitar de locuinta în Suedia, o scrisorica de la Skanetrafiken, societatea de transport in comun ce domneste peste regiunea noastra. Cum toata lumea (mai ales companiile) stie totul despre toata lumea (mai ales muritorii de rînd), am primit o scrisoare personalizata. Adica: tu, RB, cetatean care traiesti în cartierul X si posezi masina (n-au dat detalii despre masina, probabil ca sa miscoreze costurile de imprimare personalizata), stii ca poti sa iei autobuzul Y si Z ca sa mergi din punctul A pîna în punctul B? Uite, pentru ca noi sîntem baieti gigea, îti dam posibilitatea sa participi la o tragere la sorti. Ce e de facut? Completeaza taloanele; raspunde la chestionar - din care ultima întrebare suna "ai permis de conducere?", aterizata dupa toate celelalte referitoare la mersul cu masina si mai esti si apropitar de autovehicul -; arunca taloanele într-o cutie postala (sînt timbrate în avans). Poti sa raspunzi online pe site-ul companiei, daca nu vrei sa te deplasezi pîna la oficiul postal cel mai apropiat. Poti sa cîstigi un card care-ti da posibilitatea sa circuli gratis 2 saptamîni în regiunea noastra! Uraaa!
Cum nu am dat recurs generoasei oferte, la 3 (trei) zile ne-am pomenit cu un alt plic de la acelasi expeditor. Care zice cam asa: 
Speram ca nu ti-a scapat minunata noastra oferta. 30 000 de automobilisti din regiune vor calatori gratis timp de 2 saptamîni (valoarea cadoului: 575 coroane suedeze). Facem asta pentru ca tot mai multi oameni sa-si dea seama de cît de bine e sa folosesti transportul în comun, atît pentru mediu, cît si pentru buzunar. Nu cumva esti unul dintre cei pe care îi cautam? Daca vrei sa obtii sansa de a face naveta gratis, fa asa si pe dincolo. Ia uite de cîte ori opresc autobuzele Y si Z la tine în cartier! Care statie e mai aproape de casa ta? Uita-te pe site-ul nostru si-o sa gasesti. Credem ca o sa profiti de sansa de a calatori gratis ori de cite ori vrei timp de 2 saptamîni. Daca nu ai raspuns pîna acum, fa-o azi!
Am aruncat-o si p'asta la gunoi, iritati putin de bagatul în seama repetat al Skanetrafiken-ului. Nu e prima data cînd primim mesaje în 2 timpi, în cel de-al doilea fiind trasi de urechi ca nu am reactionat din prima. De exemplu, am primit un chestionar de la Directia de Protectie a Copilului (ceva de genu') la care nu am raspuns, pentru ca am dat peste unele întrebari intime si ciudate, cum ar fi: suferiti de vreo boala mintala? cine va ajuta cu copilul cînd o luati pe aratura? Totul sub protectia anonimatului, nu sîntem nume, ci coduri, dar al nabii cum stiu ei ce cod nu le-a raspuns la timp ca sa trimita ultimaturi. Mars de-aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: