03 octombrie 2013

Revista presei străine

Potigrafu Azi, publicaţie respectată. Un american aflat întâmplător în România testează cianura de la Roşia Montană. Pe faţă îi apar, pe lângă bube, aur, câteva tone, metale neferoase ca argint, aluminiu, scaune matlasate, aspiratoare din lemn, aripi de avioane şi astea cam câteva sute de tone. Omul e mulţumit şi, în mijlocul Potigrafului, ridică o statuie numită: O mină şi-un miner necunoscuţi.

Ciolpani News, publicaţie independentă. Codul rutier din Ciolpani este respins de parlamentul local pe motiv că gropile din teren sunt prea mici pentru amenzi atât de mari. Edilii localităţii vor să mai aştepte 50 de ani, până când gropile vor deveni uriaşe şi atunci să te ţii amenzi.

Codlea Alaltăieri, cotidian. Singurul automobil electric din localitate are un singur loc. Şi de aici toată harababura şi haosul local. Ţăranii ar vrea să care cu el toată sfecla de zahăr, deţinuţii din penitenciar să evadeze, elevii să ajungă la şcoală şi aşa mai departe. Soluţia a venit pe cale politică: autovehicolul a fost eutanasiat din registrele Poliţiei şi din cele ale Fiscului.

Mărăşeşti Today, magazin ilustrat. O fotografie în care se ieftineşte pâinea. Omul scoate un leu din buzunar, achită o pâine şi nu mai ia restul de zece bani. Cu aceşti zece bani, brutarul se duce la circa financiară şi face o declaraţie de impozit. Apoi, cu declaraţia aprobată se duce la poliţie şi spune că a găsit zece bani pe stradă. Poliţia face cercetări. Nu dă de omul care n-a luat restul, şi trimite cei zece bani unui orfelinat din altă localitate, că aici, în Mărăşeşti nu există. Cazul e declarat închis.

Flămânzi Magazine, cotidian. Un sondaj local relevă faptul că toţi locuitorii aşezării ar vota o femeie la Cotroceni. Dar nu ştiu dacă pentru asta ar trebui să se răscoale, cum au în obişnuinţă, sau să nu iasă la vot. Primarul comunei, domnul Flămânzi Vasile: noi am vota-o pe doamna Flămânzi Nicoleta la Cotroceni în proporţie de 90 la sută, dar dacă ne prezentăm la vot ne e teamă să nu iasă doamna Elena Udrea, că se aude că candidează şi dânsa.

Vadu Lat Corporation, publicaţie economică. Întristaţi de falimentul Statelor Unite, locuitorii din Vadu Lat, judeţ Giurgiu, au ieşit în stradă şi au intonat un imn dedicat durerii americanilor:

Noi suntem floarea mândr-a ţării
Şi vrem să dăm faliment
În pizda măsii cu ăia de la fabrica de becuri
Că nu le pun filament

Noi cu americanii suntem fraţi de-o viaţă.......

Şi de aici încolo, imnul e cu la, la, la, pentru că locuitorii din Vadul Lat, judeţ Giurgiu, nu mai ştiu versurile.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: