09 octombrie 2013

Interviu plauzibil

Domnu' Mircea este şeful radioului Vocea Rusiei, post la care face, din când în când, referire toată presa din România. Vom afla de ce. Iar domnului Mircea nu i-am aflat numele de familie, pentru că nu ni l-a spus iar noi n-am insistat.

Călimara cu Cerneală: Pe ce frecvenţă emite postul dvs Vocea Rusiei?
Dl Mircea: Nu emite. Noi dăm doar nişte telefoane unde trebuie şi băgăm materiale.
C.C.: Materiale?
Dl M.: Da, materiale le spunem noi, pentru că dezinformări e mai greu, cuvântul e cunoscut şi poate trezi suspiciuni asupra "informaţiilor" pe care vrem să le dăm.
C.C.: Ce fel de informaţii? Daţi-ne un exemplu.
Dl M: Dacă cumva USL se rupe, noi dăm în eter vestea că se supără Rusia şi că Putin a declarat că va desfiinţa G8, iar dacă cumva USL nu se rupe, noi dăm în eter vestea că la marginea Mării Negre importante convoaie de submarine ruseşti, ucrainene, georgiene şi turceşti stau să invadeze Eforie, evident de bucurie.
C.C.: Vorbiţi în versuri. De unde vă luaţi banii, cum vă luaţi salariile?
Dl M: De la SRI-ul românesc, pentru că noi n-avem de-a face cu nicio Rusie, cu nicio Voce, noi suntem slujbaşi ai SRI şi nu facem decât o treabă de dezinformare.
C.C.: Păi, şi cine vă ia informaţiile? Nu se ştie că sunt dezinformări?
Dl M. : Ba da. Dar materialele noastre sunt  luate de toată presa română la ordin. Fiecare şef de presă este omul nostru, altfel nu i-ai mai apărea gazeta sau cotidianul, care-o fi el.
C.C.: Ce dezinformare pregătiţi?
Dl M.: Ea este în curs de desfăşurare şi este cea referitoare la cutremur. Liniştim populaţia, în sensul că următorul cutremur nu se ştie dacă va avea loc, că va fi de scurtă intensitate, ceva de gradul 2, 2 şi aşa mai departe.
C.C.: Asta-i o dezinformare minoră, ne referim la ceva mai baban.
Dl M. : Alea babane nu trebuie să le dăm noi, le dau oamenii voştri politici şi le vedeţi zilnic pe televizor, locul în care se întâmplă politica voastră.
C.C.: Un exemplu?
Dl M: Hm. Nu vedeţi circul cu Videanu, Voiculescu, Vosganian, cei trei V ai societăţii române?
C.C. : Ba da.
Dl M: Şi?

A consemnat Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: