23 martie 2016

Triunghiul Bermudelor

Generalul Manole Ben Manole, apărătorul Constituției României pe râul Neajlov, primi ordin să verifice cum este respectată aceeași Constituție în Triunghiul Bermudelor, știut fiind că acolo dispar oameni și bani, mai ales bani, bani necesari guvernului Cioloș în programrul de eradicarea sărăciei din România. De fapt nu fusese ordin, ci o rugăminte a Floricăi Ben Florica, care dis de dimineață îi spuse: Manole, se scurg prea mulți bani din Românica noastră dragă și mi se pare că numai în Triunghiul Bermudelor, altfel n-are cum. Și cum ajungem acolo? Păi, zise dulce agresiv Florica, păi, ne facem un aparat de zbor, că așa zice și la Constituție. Uite, paragraful 2 alineatul 4: Libertatea de deplasare a românilor este garantată prin lege. Care lege, nu spune aici, dar aflăm noi odată și odată.

Își făcurtă un aparat de zbor dintr-o elice de ventilator pe care au atașat-o la o ladă mai ușoară, dar uriașă, în care să încapă amândoi. Localnici împinseră vreo doi km la ea până își luă zborul. Nici nu zburară două, trei minute că Triungghiul Bermudelor se ivi sub ei. Aterizară. Fură primiți de câțiva români care lucrau în domeniul consultanței financiare, de încă unii care făceau fezabilitate pentru autostrăzi în România, și de încă unii care lucrau la București în aparatul STS, ăla de ascultă legal sau nelegal, că nu contează. Ce-i cu voi pe-aici, fură întrebați Manole și Florica. Am venit să vedem cum dispar banii în Triunghiul ăsta blestemat. Unii au dispărut încă din 1990, alții mai deunăzi, că e campanie electorală.

Fură poftiți într-un birou spațios plin de cacluatoare. Nu era niciun om. Mașinăriile zumzăiau și vorbeau între ele, că erau din alea moderne făcute de coreeni: Bă, de la Banca Națională ți-au venit? Da, au intrat. Ce-i cu Banca Națională, întrebă Manole Ben Manole simțind că a prins un fir. Păi, Banca Națională din România știe toate tranzacțiile de bani, toate furăciunile mari din țară și atunci e normal să lucrăm numai cu ea. Uite, aici, în atașamentele astea se scurg în timp real niște bani. Sunt evziuni fiscale dintre diverse companii românești controlate de guvern, privați din guvern și bugetari din guvern. Fără știrea guvernului nu se mișcă niciun ban nici în consultanță, nici în evaziune, nici în fezabilitate.

Manole și Florica înțeleseseră tot procedeul. Întrebară: Și noi ce trebuie să mai aflăm, să mai facem aici. Nimic, li se răpunse și o luară înapoi spre casă. Pe Neajlov. Unde banii dispăreau la fel ca în Triunghiul Bermudelor.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: