15 martie 2016

Bazaconii

Tânărul Ion Coxatrozu din comuna Uiești, județ Giurgiu, vindea bilete la meciurile de cocoși. Avea și el doi și aștepta un moment să și-i bage în turnee. Se ivi unul la Ghimpați, județ Giurgiu, unde veneau cocoși și din Bulgaria, Belgia, Burkina Fasso și alte țări care începeau cu litera B, cum ar fi Baustralia sau Bitalia. Cocoșii lui erau buni. Vasile și Eduard. Cu origini modeste, fani Iohannis, participanți la Românii au Talent și cu sechele în dragoste pentru Andreea Marin. Ei nu voiau la turneu. Găsiseră două găini sălbatice în pădure și vroiau cu ele. Una, Margareta, puse piciorul în prag: Ori noi, ori luptele. Vasile și Eduard rămaseră pentru tot restul vieții în pădure. O duceau bine și când se umplură de bani din șpăgi îl angajară pe Ion la ei la coteț. Ion își găsi și el o găină și făcură ouă până nu mai putură, de veni unul care nu vorbea românește și-i trecu în Giunness. Cam așa ceva.

Tânăra solistă de operă în mi minor Daniela Farmacie din comuna Clejani, județ Giurgiu, era angajată la Căminul Cultural să cânte în ficare seară Plutașul de pe Bistrița de Florin Comișel. Într-o seară, cântând ceva mai tare, o auzi plutașul. Omul își lăsă pluta, ceru voie de la partid, ALDE, să meargă în Clejani. Plutașul, cu tot cu vâsle intră în timpul concertului. Lumea se sperie tare, nu-și dădea seama de dragostea abia înfiripată, așa că tăbărî pe săracul plutaș și-l linșară. La înmormântare, Daniela Farmacie a cântat Da, mamă sunt beată!, dar nu știm dacă contextul a fost nimerit.

Fetele din comuna Vadu Lat, județ Giurgiu, jucau Lapte Gros. Numai că cele care stăteau tot timpul capră aveau aparatură de ascultare eliberată după noile norme ale CSM, DNA, SRI, FBI, RRA, și altele. Și auzeau ce vorbeau cele care le călăreau. Dăm câteva exemple: Fănico, diseară la farmacie vine bolnavul. Are la el cinci mii de medicamente. Ce farmacie, fă? Ce medicamente? Vorbește ca lumea. Păi, n-a rămas că vorbim cifrat ca să nu ne înțeleagă astea de sub noi? Nu vezi câta aparatura au? Altfel de ce-ar sta numai capră? Așa, zi. Când vin medicamentele, tu te maschezi în liliac și iei geanta de prune. Prune? Pui, da, fă, n-a rămas că la bani le spunem prune? Păi, și medicamentele ce sunt? Nimica, idioato!! E ca să le derutăm pe astea de sub noi cÂnd fac interceptările. Așa și? Iei medicamentele și le aduci la mașină. Mașina e sub pod. Și dacă cade podul, proasto? Păi, facem altul. Cum? Ca-n cântec: Podul de piatră s-a dărâmat, vom face altul pe râu în jos. Cu ce prune? Din vânzarea medicamentelor. Ai piață de desfacere? Nu. Mergem din casă în casă. Înțelegi? Nu.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: