19 martie 2016

Iavol

Tina Cumva a zis că să mergem la mare că are de filmat un clip. O zi la Tuzla. Plajă mișto, soare, 20 de grade, un milion de câini vagabonzi și o filmare despre ceva cu un cort, care cort nici nu se desfăcea nici nu se strângea la loc. Chinul dracului.

Sub faleză, sub malurile destul de înalte sunt cinci, șase cazemate de beton masiv, baban, cu ambrazuri de mitralieră sau tun. Prin ele au tras, mai trag sau vor trage cei care apără țara de dușmani. Țara noastră, România, de dușmani precum: febra de găină, Zica, prostituție, terorism, corupție, bun simț, școală, sănătate, alegeri, politicieni inteligenți, oameni proști și așa mai departe. Ele au funcționat și în WW2. Ne îndreptăm spre una din ele. Aruncăm o privire.

Trei nemți echipați cu mitraliere joacă șah. Ei nu știu că WW2 s-a terminat, și că la noi este pas cu pas. Le spunem: La noi e pas cu pas. Ei răspuns: Iavol!! Le mai spunem odată: La noi domnesc democrația, libertatea presei. Ei: Iavol, iavol. De două ori, iavol, iavol. Asta înseamnă că au înțeles ce le-am zis? Sau că îi doare-n cur? Pentru că fără să-mi dea nicio atenție unul din ei a mutat un cal și-a luat un pion. Mai încerc: La noi, tineretul are de lucru. Ei: Iavol, iavol, iavol. De trei ori. Oare ce-o-nsemna? Că sunt sănătoși? Că nu mai vor în Germania? Le spun că avem o filmare, că ceva cu un cort, că ceva cu Tina Cumva. Nimic. Ei tot îi dădeau cu iavol, iavol. Renunț.

Brusc un zgomot de elicopter. Zic: Să vezi că vin nemții să-și salveze tovarășii. Ce frumos, iavol, iavol. Dar armata română survola plaja doar ca să se convingă că nu suntem refugiați sirieni sau din ăia care fug de ursul din The Revenant. Așa că nemții m-au invitat la o cafea. Una germană, mai bună și acum decât toate cele românești. Bem și discutăm. Eu: WW2 s-a terminat de mult. La care unul, să cad jos de vă mint, spune: Războaiele nu se termină niciodată. E pauză, noi suntem în pauză. La care ceilalți doi: iavol, iaviol, iavol.

Pe urmă ne-au deranjat de la cattering, de la scenariu, de la regizor, de la natură, pentru că a venit o noapte friguroasă rău și noi a trebuit să plecăm. Iavol!

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: