22 februarie 2016

Nemuritorii

Singura așezare locuită de nemuritori din România este cam în dreptul comunei Podișor, județ Giurgiu, între norii care stau de mii de ani deasupra comunei la o înălțime de trei sute de metri. Loc în care întotdeauna e liniște, dar astăzi vânzoleala avea să încurce lucrurile. Mai precis, în Localitatea Fără Nume, LFN, a nemuritorilor apărură nemuritorii PSD și PNL care agitau loznici cu alegeri locale, deși în LFN era un primar de cinci mii de ani care nu trebuia schimbat niciodată. Din bun simț. Din politețe. Pentru faptul că găina lui oua de zece mii de ani milioane de ouă și el le dădea la toată nemurirea din LFN.

Văzând ce se întâmplă în LFN, că rosturile se schimbă din cauza ăstora de la PSD și PNL, tânărul nemuritor Pandele Vu Oacimaitaims își închise potcovăria, la care potcovea nemuritorii pentru escapade galactice, își luă averea, un baros, o carte de rugăciuni nemuritoare, porcul nemuriror, o manivelă și două prezervative și plecă din LFN. Pentru totdeauna. Străbătu Podișorul pe jos, și o luă înspre Giurgiu, că auzise că și Dunărea e nemuritoare și-l putea duce într-o lume mai bună, departe de amenințarea PSD, PNL la care se adăugase și cea a ALDE sau UNPR.

Ajunse la Mamaia. Buletin aveți, îl întrebă primarul de pe litoral. Nu, că noi, nemuritorii n-avem nevoie de acte. Noi suntem doar nemuritori și gata. Și ca să-mi deschid o potcovărie la Mamaia nu văd de ce-aș avea nevoie de un asemenea act. Primarul chemă poliția. Era de fapt o polițistă blondă, Măriuca Destin, 25 de ani, de o frumusețe rară, cum Vu nu mai văzuse niciodată în LFN. Cei doi tineri se îndrăgiră din prima. Maria îi spuse lui Vu: Hai la mine acasă, arest la domiciliu.

Făcând dragoste cu un nemuritor Mariei i se păru altfel. Mai bine, mai frumos, mai ales că nu se mai termina niciodată. Îi spuse lui Vu: Te iubesc. Moment în care bătură la ușă PSD și PNL cu niște hârtii în mână. Ziseră: Facem un sondaj. Dacă n-ar mai avea loc alegeri niciodată în România, nu-i așa că ne-ați vota tot pe noi? Vu se supără tare. O iubea și el pe Măriuca și nu permitea un așa afront. Ce-avea el cu ăștia? Mai ales că arătau că ăia de-s șefi de secții de poliție. Scoase o potcoavă și-i omorî pe amândoi.

Cei doi își luară urgent tălpășița. Își făcură actele pentru emigrare în Galaxia Vunk. Se și instalară acolo. Făcură 60 de copii care muritori, care nu. Anii treceau și ei trăiau ca-n povești: Mereu tineri, mereu aia și aia. Până când într-o zi, când auziră la ușă: Cioc, cioc, cioc!!! Deschiseră și-i recunoscură pe băieții de la PSD, PNL, ALDE și UNPR. Care spuseră: Facem un sondaj.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: