16 februarie 2016

Știri pe care dorim să le auzim

După succesul tabloului vândut cu patru milioane de euro, Adrian Ghenie va picta un tablou mai mic imaginând România împuținată după fuga locuitorilor ei. Pa față pictura va avea o mică hartă, cam cât un nasture de șliț, care va reprezenta România peste 50 de ani. Pe verso, tabloul va avea imaginea parlamentului ei de atunci: Mădălin Voicu ieșind de la pârnaie cu o valiză de partituri ale unor lucrări excepționale pe care le-a compus în detenție. Se va înțelege din versoul tablului că el va fi în 2050 și singurul parlamentar al țării, întrucât o țară cu un singur locuitor n-are dreptul la mai mulți. Tabloul, se știe de pe acum, va fi cumpărat și expus într-un muzeu proiectat de Calatrava undeva în largul Mării Negre pe o platformă de care va fi agățată România.

Mădălina Ghenie, sora lui Adrian Ghenie, va picta și ea un tablou, încurajată de succesul lui Adrian. Pe fața tabloului va fi ea prezentând TIFF-ul de la Cluj, iar pe verso va fi tot ea neprezentând TIFF-ul de la Cluj. Pe muchiile tabloului se va vedea cum Mădălina Ghenie stă în curul gol în filmul Youth sub privirile admirative ale oricui trece prin expoziție.

Turiștii ruși vor împânzi litoralul Mării Negre. Cum în Turcia le-a interzis Putin să meargă, ei vor merge în Georgia, la Baku. Câteva milioane. De acolo, de pe plajele Georgiei vor admira plajele goale ale României și vor exclama: Ce păcat că nu mergem nici anul ăsta la Mamaia. Din cauza căldurii și sincerității acestor priviri ruse, turismul românesc va avea numai de câștigat. Cam cu 15% mai mult.

La Festivalul de Jazz de la Gărâna, 2016, ediție aniversară de 20 de ani, va veni, luni 12 iulie, și Pat Metheny.

Ridicarea oricărei imunități parlamentare, propuse de dna Kovesi, și abrogarea acestei prevederi vor fi retroactive. Și atunci, oamenii ăștia de ne tot conduc într-o veselie vor putea fi căutați la buzunare din 90 până acum. Ce tare ar fi.

Antena 1 și toate celelalte Antene sunt evacuate din sediul Intact. În felul acesta vom scăpa de privirile inteligente ale dlui Mugur Ciuvică, de banii care sclipesc în ochii dlui Bogdan Chirieac și de mulet alte riviri delicate din emisiunile acestor posturi.

Ar mai fi o știre cu CNSAS-ul, dar încă nu-i sigură. Vom vedea.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: