11 februarie 2016

Concert în Do Minor pentru vioară și fasole cu cârnați

S-a dus chestia cu scrisul în pușcărie. Scriai două lucrări științifice și aveai statuie în fața Academiei Române, de treceau turiștii americani numai pe acolo, că Centrul Vechi s-a închis. Acum, de-o zi, două, de când s-a pus problema arestării lui Mădălin Voicu, pentru eliberarea de dinainte de termen trebuie să compui o Sonată, un Concert, ceva care să-ți reducă pedeapsa cu vreo 50, 80 de zile, pentru că compoziția e mai grea ca scrisul. În temeiul acestei hotărâri, în toate penitenciarele se vor împărți viori. Se va repeta cu ele la sala de mese, unde se vor servi cârnați cu fasole, pentru că, nu-i așa?, nu poți să compui nemâncat. Mădălin Voicu va fi primul care, probabil, va compune un Concert. Nu de Rolling Stones, ci unul de Ceaikovski, în care este specialit. Ceilalți deținuți, din acest moment nu vor mai trebui să compună nimic, îl vor compune mereu pe ăsta și-și vor reduce pedepsele substanțial. Urâtaniile alea de aripi din fața casei Scânteii vor fi înlocuite cu o vioară uriașă. Și-uite-așa, și-uite, așa, punem de-un turism de mama focului, și-uite-așa aducem bani la buget de la turiștii americani cărora în fața statuii li se va da și conserve de cârnați cu fasole.

Guvernul României a lansat un pachet anti sărăcie: Până în 2020 numărul personanelor aflate în sărăcie trebuie să scadă cu 580.000. Pachetul, ca să zicem așa, are două kilograme. În prima jumate de kil e o foaie de hârtie pe care scrie ce-am zis mai sus, plus semnăturile, Cioloș, chestii. Până la un kil mai e foaie de hârtie, în care aflăm cum a rezultat cifra de 580.000. S-a adunat wc-ul din curte, cu lipsa apei, cu gropile de pe șosele, cu birocrația, mai nou și cu Mădălin Voicu, cu lipsa săpunului, cu lipsa locurilor de muncă, cu mărirea pensiilor pentru militarii care ne apără țara zi de zi, ceas de ceas, s-au mai adunat acolo sumele lipsă de la hoția de lemne și au rezultat 5 milioane 5 sute 8 zeci de mii de persoane. Era prea mult. S-a mai tăiat un zero și gata. Ultimul kil din pachet conține sandvișul pentru cei care au l-au făcut. Două felii de pâine între care se află câte 10.000 de euro. Ceva sare, ceva piper și gata.

O solistă de muzică ușoară din România, stabilită în Germania, dar și în Elveția, și în Luxemburg, și în Plonia dar și în Cehia, Nerra Cumva,a fost respinsă la selecția pentru Eurovizionul românesc. Gafa ei a fost că, reprezentând de-a lungul anilor și Germania, și Elveția, și Polonia, și Cehia, și având și vreo 60 de ani, ei bine, în tot timpul ăsta ea nu și-a schimbat melodia, una de Mihai Alexandru, stupidă, veche și de necântat. Acum, Nerra a declarat în media că se va ocupa pe viitor să-i cânte doar lui Mădălin Voicu la Jilava în semn de protest față de cutare, cutare.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: