31 decembrie 2015

Fericirea la români în 2016

Generalul de brigadă Manole Ben Manole, cel care apără Constituția României pe malurile Neajlovului, primi înștiințare că se apropie anul 2016, unul nou dar foarte apropiat de cel vechi, adică n-avea cum să vie 2020, de exemplu, după 2015, deci primi înștiințarea odată cu o notă pe care scria: Vezi dacă putem băga în Constituție Fericirea. Adică să fie un capitol separat care să stabilească drepturi și obligații pentru ca românii să fie fericiți cum este și în alte Constituții. De exemplu, în cea americană.

Generalul își strigă nevasta. Florica Ben Florica apăru cu ligheanul în care mesteca musacaua. Băi, Florico, ce-i trebuie românului să fie fericit? Când? Păi, în 2016. Nu în general? Nu. La noi, la români, nu se poate prevedea nimic pe termen lung, în general, că câștigă alt partid alegerile viitoare, face un nou studiu de fezabilitate și șterge ce am stabilit noi. Ai dreptate. Deci, ce-i trebuie? Păi, ceva pe care să se bazeze. Cum ar fi? Dragostea, Dumnezeu. Nu banii? Nu. Păi, și p-asta cu Dumnezeu de unde o scoseși? Suntem de 60 de ani împreună și nu te-am auzit niciodată vorbind așa. Și de unde să ia românii dragoste și Dumnezeu? Că guvernul nu poate să le dea. Din ei înșiși. Nu te întâlnești cu Dumnezeu în tine ești un bou. Cu dragostea la fel. Păi, asta e bine, Florico, o să mă decoreze, că guvernul n-are cum să dea dragoste și Dumnezeu și le pot trece liniștit în Constituție că-s vorbe goale și vorbele goale-s pe toate paginile. Ce, nu știi? Vai, ce fericit m-ai făcut. Credeam că trebuie să scriu aici de bani, de macarale, de autostrăzi, de cântece. Cântece? Păi, da, că un popor care nu cântă degeaba are Constituție, cum e cazul la noi. Hai, du-te și te spală să ne fericim constatarea.

La poarta generalului, cea care dădea spre lunca Neajlovului, se adunaseră vreo șase mii de oameni. Nu se înțelegea ce voiau și atunci Manole le zise să trimită la el un reprezentant. Ce doriți? Vrem ulei, zahăr, alt guvern, bidinele, vodcă, sarmale, linguri, șosete și ace de cusut. Și? Și nici nu știi, generale, cât de fericiți vom fi.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: