24 decembrie 2015

Submarinul german din lacul Snagov

A căzut să facem Crăciunul la Snagov, cu purcel cu cățel, cu sarmale și piftii pe un domeniu în capătul căruia, în lac, este un submarin german, singurul din tot Snagovul. Nemții ies seara și beau la Paul, o cârciumă mișto pe pontoane și când le e foame ies doar în jurul vasului lor și mănâncă tot peștele localnicilor și braconierilor. Geaba autoritățile Snagovului l-au chemat pe Arsenie Boca ca să le prezică fioroșilor marinari nemți că WW2 s-a terminat, geaba, că ei tot ce știu fac: Ies seara să pună mine, fură bărci și așa mai departe. Așa că trebuie să-i invităm și pe ei la Crăciunul nostru, și om vedea cum ne-om înțelege că dintre noi doar doamna Tina Cumva vorbește germana.

Dar l-am invitat și pe Arsenie Boca la Crăciun, sfântul ăsta care face minuni sau cam așa ceva, ca să ne zică dacă poate prezice ceva din dosarele CNSAS, și dacă nu poate, să ne prezică dacă în 2016 le vom vedea publicate sau ce trebuie să facem pentru asta. Da' Arsenie Boca nu era printre noi, că n-a putut să vină, era prezent sub formă de carte poștală, și cartea poștală a lăcrimat și a zis: Păi, se dărâmă bruma de democrație pe care o aveți dacă dosarele alea văd lumina zilei. Și vreți voi asta? Noi am zis că da, că avem dreptul la informare. Prin Constituție. Cartea poștală a plâns și mai tare și a luat foc.

P-ormă, Crăciunul a demarat și Vlad a zis că să repetăm pentru Eurovision, evident după ce halim jumările lui și trufele doamnei Tina Cumva. Și am început să repetăm "Da, mamă, sunt beată", da' nemții au zis că la ei numa' tata bea de se-mbată, așa că e greșit și au început ei o melodie cu "Da, tată sunt beată", că am păstrat genul feminin la bețivă. Și cântam noi, cântam frumos până când oberstamfurerul lor sau al nostru, ăla de l-am ales în 2014, a zis să terminăm cu behăielile astea, adică e timpul ca muzica ușoară românească să treacă de fete bețive și de tați sau mame idioți, da, așa a zis, și a început să tragă cu mitraliera de-a lungul lacului.

Pe lac treceau bărci cu Sirene. Sirenele știau de nemții din submarin și veneau la ei să le spună cât e ceasul și dacă vor numerele lor de telefon. Sirenele aveau în bărci teancuri de bani pe care le aruncau parlamentarilor români care ieșeau din apă. Și ziceau: Ia, mâncate-ar mama, pensie mai mare, ia de-aici. Și era vânzoleală mare, că nemții au crezut că parlamentarii români se dau la sirenele lor. Și țin-te bătaie.

Da, așa o să fie de Crăciun. Și doamna Tina o să zică: Bă, da' ia luați-i pe nemți și hai la o ciorbă de perișoare făcută de Marina!!! Și așa vom face, având fiecare câte patru perișoare în farfurie, că se repartizau după câte dosare de la CNSAS aducea Arsenie Boca. Și, brusc, pe măsură de haleam perișoarele a început să se clatine democrația. Da' rău de tot.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: