28 aprilie 2015

Ştiri pe scurt

TVA-ul redus cu 5% la cărţi compensează scumpirile datorate reducerii TVA la alimente. Se vor ieftini în special cărţile lui Sadoveanu, Stealian Tănase şi ale unor poeţi de la Gurile Dunării. Datorită acestei reduceri de TVA la cărţi, vor apărea noi librării în toată ţara. Sunt vizate autostrăzile noi construite, gospodăriile ţărăneşti cu WC în curte, precum şi partidele de vânătoare: citeşti şi mai tragi câte un glonţ.

Abandonul şcolar din România este privit cu satisfacţie de părinţii ai căror copii au terminat clasa mare de la grădiniţă. Astfel ei îşi vor vedea odraslele ingineri, medici, savanţi sau gimnaşti de la cinci, şase ani. Se lucrează deja la o nouă lege a învăţământului, nu prima şi nici ultima în aceşti 26 de ani de tranziţie.

Aseară vântul bătea. Sau astăzi.

PUBLICITATE Doi tineri stând de vorbă. Ea cocoţată pe creanga unui cireş roade o felie de caşcaval, el sub cireş aşteptând să intre în vorbă. Ea spune: Hai şi tu sus. Moment în care-i scapă caşcavalul din gură. El, contrariat, îi dă cu el în cap. Apare sloganul: vorbeşti puţin mai mult, da'-i mai ieftin.

Ştire confirmată: autostrada Comarnic Braşov va fi construită la Mangalia.

Din nesfârşitele tocşouri televizate autohtone reiese că nimeni n-a cunoscut-o pe Elena Udrea. Iar fotografiile în care aceasta stătea alături de Băsescu sau Blaga sunt contrafăcute. De altfel, dânsa nici nu este în arest, ci în studiourile TVR, unde se pregăteşte pentru Eurovision cu melodia: Pe când nu te-am cunoscut, adaptare după Maria Tănase.

PUBLICITATE Doi tineri stând de vorbă. Ea cocoţată într-un cireş, el dedesubt. El aşteaptă să cadă fata şi să-şi rupă un picior. Bate vântul, scutură cireşul, fata cade şi-şi rupe ambele picioare. Apare sloganul: compotul de cireşe, mai bun, mai ca la ţară.

Se vorbeşte în mediile politice că Victor Ponta se va retrage şi va face minuni ca Arsenie Boca.

SPORT Partizan Belgrad cu Steaua Roşie Belgrad, fotbal: 100 de răniţi, un stadion demolat, doi morţi, 50 de poliţişti în spital. Meci admirabil.

VREMEA Totu' depinde de ziua de mâine, 29 aprilie, când vor fi 16 grade.

Agenţia CĂLIMARA





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: