19 martie 2010

As bea un lichid

Presa romaneasca e sursa garantata de buna dispozitie si voie buna. Luati de-aici proba de inteligenta a scriiturii si constiinciozitate inainte de masa de prinz, intre 2 twittere si un joc online: MApN recunoaste: Doua avioane militare aeriene au survolat spatiul aerian al Romaniei. Ca miine se umple Marea Neagra de submarine subacvatice si de sirene inotatoare.

15 comentarii:

  1. Care si eu asi bea un lichid da acia-sa nu sa poate decât cafea sau apa ca sunt iar la munca.

    Pân-la unu noaptea bulau.

    Da' cine are zacusca acasa (de la maman, ultimu' borcanas) ?

    Vai fataa, am vazut la supermarcheu ceva care aduce cu zacusca binisor. Se cheama riste d'aubergines. Mai multe " b r a n d u r i " (puah), unele sunt chiar bune, sa stii.

    Merge cu un lichid alb. Vin. La roche au moines, clos de la charmille, un Savennières misto si abordabil.

    Tu la ce lichid te gândeai ? Nu la kerosen, sper.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicu : :)))) si eu

    Alexandru: riste d'aubergines?? ia sa notez. la mine in refrigerateur troneaza una cutie de confit d'aubergines, o s-o destup cind om fi mai multi la masa.
    iarasi munci?? da' francejii astia ai tai n-au auzit de trasenkeur?? de sindicate, de power to the people?
    multzam si de indiciile pentru vin, la mine memoria numelor e flua rau (cum 'iceai ca te cheama?). stiu una si buna: cas minca gerwuztraminer vendanges tardives pe piine, da'parca mai mult si mai mult cu niste foagra.

    peste o saptamina cine haleste in direct mincare de la mana?
    jejejejejejejeje

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ma cheama ? Da' cine-ntreaba, va rog ? De fapt care era întrebarea ?

    Gewurzul e delicios si contrar "ideilor primite" merge excelent cu un camembert normand d'ala au lait cru. Nu e musai un Bordeaux rosu.

    Da' daca vrei ceva si mai ceva ca ghevurtz uite aici idee de dus acasa pentru masa de Pasti:

    Vin alb: Clos de Saint Yves (tot un Savennières), în special 2005. Dac-oi gasi la cavist.

    Daca nu - un Condrieu (de la Guigal, nu din alta parte). Se gaseste la Leclerc. E scumpisor, da' o data pe an merita sa mori pour la bonne cause. Crede-ma, e ultramortal. Ma gândesc ce Moaaamaaa ! ai sa tragi sorbindu-l.

    Cauta si Cour Cheverny la cavist. Nu Chverny ci COUR CHEVERNY. Dar sec, nu demisec. Tot alb.

    Un rosu mai festiv ar fi Vosne Romanée (fereste-te de 2001 si 2002). Sau Chambolle-Musigny. Ambele egal bourgogne adica Pinot Noir.

    Eu nu sunt sindicat. Refuz conceptual mais c'est crétin, je sais. Nu cu multa vreme în urma, aveam program douaspatru de zile si zece nopti pe luna. Era mult dar trebuia si îmi place. Am lasat-o mai moale.

    Înfruptat-va-ti, stiu ce e aia mâncare de la mama. Bucurati-va. Oi gasi si eu cum sa

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru foagra (ai încercat foie gras poêlé pe pâinica prajita cu stafide ? Moamaaa, mori fataaa) musai un Monbazillac (asta e dulce dar se armonizeaza) sau - SI MAI SI - un Tariquet (dar premières grives). Mergi pe mâna mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. zisesi ca esti verso?? aoleu, ne gasiram :p
    multzam encore une fois de recomandari, da' nu ma duc cu nici un vin ca strimba papa din nas, ca cica vin mai bun ca ala din butoiu' personal nu se exista. si-apoi umplu valiza cu lucrurile copilului, eu o sa ma multumesc cu ce pun pe mine. din toate numele alea numai Monbazillac imi zice ceva, restu'e probabin sa-mi fi trecut pe linga urechi, fara sa lase o otita ceva. aaa, imi mai place si Sauterne (s??), tot la dulce trag. noi bem multe Chinoane, ca de, stam in acelasi cartier. daca te pasioneaza subiectul, am in blogroll un mare iubitor si specialist in devenire (ghici ciuperca cine-i?).
    am mincat foie gras poele si am murit, la o circiuma faina in l'Ile Bouchard - nici n-ai zice, dupa exterior - Auberge de l'Ile. si-o aubergina montata cu tot soiul de legume, muaaaaaaaaaah, primu'resto dupa mult timp, abia astept sa repeter. si mai e unu' inubliabil, daca ai ocazia, la Szentendre, linga Budapesta, daca ai ocazia. nu mai stiu cum se numeste, logic, da' daca e nevoie dau eu de el. deci am mincat un foie gras inenarabil, un snitel cu crusta cu seminte si garnitura de fructe confiate, un desert cu brinza, nuci si ceapasi-am degustat cite un Tokai pentru fiecare fel!! moaaaaaaaaaama am zis ca poa' sa crape cheutoarele de la haina, maninc tot. poate am salvat pe undeva povestea, ca am scris sigur pe site (care e suspendat acu'.)

    RăspundețiȘtergere
  6. pai sindicalismu' e misto in Franta, se fac greve, sint avantaje serioase, daca te cateri in ierarhie ai tot soiul de formations, cunosti lume buna.
    am dat de cronicuta despre Ungaria, dar n-am gasit numele circiumii. dar sfintul google e mare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Notat, subscris apasat, memorizat.

    Da, verso pure souche, deopotriva pure si souche.

    Ah Aido, creca unu din cele mai bune vinuri pa care l-am baut la aviata mea e molanu' vrâncean auriu-profund (culoarea aia de pipi ddupa furazolidoan) ambalat la sticla de plastic bleu transparenta de Perla Harghitei dezafectata, doi litri. Sau la Magnum, ceea ce aici însemneaza la galeata. Sticla poarta mentiune obligatorie pe dop "VIN", scrisa cu carioca uscata, din ce în ce mai uscata de la litera V la litera N, care N e mult mai mic decât V pentru ca nu mai e loc pe dop, V-ul labartat începând fireste la mijloc.

    Dar rar placere mai mare.
    Vivat cramele AidaB

    RăspundețiȘtergere
  8. vorbim fix de-aceeasi treaba. intre timp au aparut si pet-urile de 5 l, mare inventie.
    eu am ascendentu' n rac, ceea ce strica treaba, recte soarele si luna in aceeai casa, iti dai seama ce wrestling e-n capu' mieu,'ai de el:(

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am ascendentul într-un marfar, Aido. Soare la Sinaia, luna cu vârcolaci la Ploiesti-Triaj. Ti-oi povesti alocazion.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tot nu mai citeste nimeni pe acilea sa inmoi si Io tocu'-n-calimara.
    @Alex,
    Nici in gluma sa nu faci aluzie la vinul vrancean!!!
    In zonă nu exista molan. Pe o distanta de una suta km sud-nord partea stanga (sau retur partea dreapta) exista (da nu se mai cultiva :( )numai soiuri altoite. Nu cu bâta ci cu altoi de calitate!

    RăspundețiȘtergere
  11. Constantin: cum adica nu mai citeste nimeni?? n-ai vazut cum se inghesuie cititorii? scriu rar sau deloc pentru ca ma pregatesc de venit acasa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Scuze!
    Am vrut sa spun ca nu se mai scrie! Am dedus ca esti pe picior de plecare.
    Si - totusi- nu as fi scris daca Alex nu m-ar fi "suparat" cu molanu vrancean :)
    Drum bun si bun sosit!

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: