11 martie 2010

Anti-compunere despre vara

1 iunie a venit, anti-compunerea de vara a sosit! Nu e pentru muciosii tupeisti care cauta compuneri de-a gata pe internet, semi-analfabeti (ca stiu totusi ce-i aia Start si Clear History) care habar n-au macar sa scrie corect critica despre lucrurile pe care nu-s in stare sa le faca. Complicat, nu? Deci vara asta e atipica. Fitoasa. Zgribulita. Flescaita. Zapacita. Verde-galben pai. Aburinda. Infofolita. Torentiala. Minijupata si rujata excesiv. Cu picioarele in cizme gulerate si nasul chinuit de alergii. Brr, nici n-a trecut bine iarna si noiembrie se si iteste. Pina atunci alearga. Din terasa la solar, de la five o'clock tea la clubul house. Din sezlong sare in piscina, iar scoicile din calciie le pierde pe carari de munte. Motaie in parc cu un porumbel pe umar asteptindu-si rindul la masa de table. Se inghesuie printre camasile ude si rochiile transpirate din autobuze. Se intinde lenesa in iarba sau, si mai bine, se catara pe capitele de fin. E atita liniste ca se aud doar greierii si furnicile care le trintesc usile in nas. Niste trintori, zdranga zdranga cu hitul de sezon si fani de ocazie care se duc la casele lor dupa concert. Ca sa se odihneasca pemtru o noua zi de munca, nu ca dumnealor, staruri efemere. Ei sint copiii verii, ca si umbrelele de soare, slapii si tintarii din corturi. Unii lenevesc zi si noapte, altii muncesc pina si in concediu. Vacanta. Fuga de viata obisnuita, negare a ceea ce sint oamenii zi de zi tot restul anului. Alte haine, alta hrana, alta perna pe care se pune capul. Un cap cu alte ginduri, alte dorinte sau lipsa lor. In vacanta se implinesc vise, nu e timp pentru creat altele. Concediul goleste conturi, buzunare, desarta saci, congelatoare si rezervoare de benzina. Pune in loc straturi de bronz, basici, cutii de conserve goale si peturi. Peturi storcite, chistoace si capace de la sticle de bere (numai daca nu e promotie!). Sticlele sint facute tandari, peste cojile de castravete si resturile de brinza se inalta musuroaie de furnici. Vara zace in hamac, cu un picior in zapada si cu o mina scuturind de frunze galbene copacii cocosati de roade. Incalzirea globala ne lasa fara anotimpurile intermediare, de incalzire si suflat in pumni. Nu-i nimic, ne ramin compunerile.

2 comentarii:

  1. nu e vina mea ca ne da la scoala compuneri cu "greierele si furnica".daca ati dori sa ma ajutati si pe mine,v-as fi foarte recunoscatoare.ma numesc diana si sunt din fetesti.daca puteti compune o mica compunere,pana maine,la data de 26-03-2010, as fi foarte bucuroasa...

    RăspundețiȘtergere
  2. te inteleg perfect, Diana! numai ca nu fac compuneri la comanda. imagineaza-ti ca vezi o furnica pe drum, urmareste-o si vezi ce se intimpla cind se intilneste cu un greiere. e usor :)

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: