20 august 2020

HOROSCOP ÎNSÂNGERAT

RAC - Armatele sultanului Selim sunt gata să plece spre Viena. Un milion jumate de soldați. Trebuia cucerită repede, așa că sultanul dă ultimile indicații: niciun pas cu pas înapoi, între noi și Semilună nu trebuie să existe Viena, l-am pus pe generalul Manole Ben Manole să scrie Constituția fără acest oraș blestemat. Infanteriștii sunt aici? Dormeau duși, dar unul auzi ca prin urechile acului. Da, mărite sultan.

SCORPION - Ia cinci mii de oameni și plecați înainte. Prin Kosovo, să le iasă românilor din cap că ne țin piept, deci prin Kosovo și faceți tabăra în câmpie. Faceți multe șanțuri lungi și adânci, ca să aibă armata unde să-și facă nevoile. Să nu vă prind că n-o s-avem unde să ne căcăm. Lângă corturi miroase. Dacă vă vede dușmanul și vrea și el, luați un dinar pe o bucată de hârtie. Și gata, nu vreau tămbălău.

TAUR - Eunucii? Un eunuc înarmat până în dinți făcu un pas înainte. Al doliea lucru, zise sultanul, vreau că femeile să fie aproape de noi, nu la capătul din spate al armatei, că altfel nu-nvingem, știu din alte bătălii. Să aibă căzi curate, apă caldă, busuioc și mentă să se dea așa și așa, uleiuri din alea de care am luat din Asia Mică, șomoioage de dinți.

CAPRICORN - Armata otomană dădu peste un râu mare care nu putea fi traversat. Trebuia făcut un pod. Sultanul spuse: să facem un pod. Cu trei arce. N-avem timp. Vienezii cântă prea tare, se aude până aici și asta mă turbează. Trebuie cuceriți imediat. Cu două arce e slab, înălțimea ta. Atunci, făceți-l cu un arc. Nu se poate, se clatină. Bine, cu trei arce atunci. Repede. Oameni la lucru? Sunt mii de vagabonzi, mărite, care abia așteaptă să le dăm ceva. Ce? Rădăcini, că nu le putem da din mâncarea aramtei. Și? Mor instant, că nu știm care sunt bune și care nu. Asta e bine. Să vină Ahmet.

LEBĂDĂ - Ahmet, cea mai tânără din harem, își făcu bocceaua pentru trei zile. Știa că atât va sta în cortul sultanului. Cada era pusă. N-avea apă. Făcu ceva fără apă, își luă tranzistorul să asculte luptele și se duse la Selim. Scoate țoalele, zbieră Selim, și spune-mi dacă vom câștiga. Știu că faci ș vrăji, și farmece și magii. Dacă nu se adeverește ce prezici, capul îți va sta știu eu bine unde.

VĂESĂTOR - Ahmet își întinse boabele de fasole. Zise: Jupiter face casă bună cu Pluto. Așa și, scoase Selim iataganul. Din cauza asta, continuă Ahmet, Saturn e supărat. Dar nu mai de formă și doar până în septembrie când vin ploile și șanțurile de căcat vor da pe-afară. O întâlnire în casa a cincea între Jupiter și Lună. Și Semilună, urlă Sultanul și-i tăie o ureche. Așa, și după întâlnirea asta veți intra în Viena. Lully va scrie un balet pentru curtea dumitale. Îl vor dansa toți dervișii din imperiu.

BAN - Deci va fi o victorie categorică. Mă bucur. Acum mai poți face dragoste fără o ureche. Da. Până în octombrie.

Agenția Călimara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: