04 august 2020

REVISTA PRESEI

IZVORU NEWS – Cotidian giurgiuvean. În comuna Gogoșaru, sat Izvoru, spălatul pe mâini a devenit o problemă de stat. Pe ulițe, în fața fiecărei case sunt chiuvete la care curge apă și, și. Din două în două minute cineva trebuie să iasă în fața fiecărei case și să se spele pe mâini. Altfel se dau amenzi foarte mari. Patroana chiuvetelor, doamna M. G., ne-a declarat: pentru a transforma turismul de terasă în turism de spălat pe mâini am introdus în Parlament o zicală: Nicio masă fără chiuvetă. Dacă se va aproba, satul nostru va fi mai frecventat de turiști decât litoralul.

ROMÂNIA NORMALĂ – Magazin ilustrat. România la coadă la wc-ul din fundul curții. România rurală la coadă pentru a se împrumuta de bani pentru plata abonamentelor de net la tablete. România cărând apă caldă cu gălețile. România plângând că nu se deschid restaurantele mai ales pentru cei cu pensii de șapte sute de lei. România plângând de grija Andreei Esca. Sunt fotografii atractive, grăitoare cu țărani în ii albe de pe umerii cărora s-au scos gradele. Și se vede.

FOCȘANI TIMES – Cotidian eminamente politic. Primarul Bucureștiului va deveni și primarul Focșaniului. Astfel va deveni foarte clar că între cele două cartiere ale aceluiași oraș trebuie făcute lucrări de infrastructură. Mai întâi un pod. El va fi mai scurt cu 50 de km și ancheta va lua la bani mărunți fel de fel de aspecte secrete: de ce statuia care ține pe umăr podul la capătul dinspre București este a lui Băsescu, iar cea cu Firea nu. Aflat în derivă, domnul Nicuțor Dan va plasa în anchetă câteva elemente distractive: de ce n-are podul nasturi, de ce n-are restaurante ca la Istanbul, toate închise, și de ce apele care ar trebui să treacă pe sub el trec cam la 200 de km distanță. Vă vom ține curent.

BAHLUI MAGAZIN – Președintele cu o chiuvetă după el. Și cu geanta de meditator. Se oprește, se spală, și dă meditații la fizică și celor din clasă și celor din online. În online se aude gălăgie mare. Cei care cară chiuveta, dau raportul șefului: pe strada online trece Elena Udrea în bikini. Și ar dori să rezolve fizic problema. Dacă se poate. Magazinul mai conține informații despre mărirea și decăderea pensiilor, despre șansa României de a deveni garnizoana USA, precum și despre cercetarea românească din industria parfumurilor care a dat lovitura cu parfumul de sparanghel. Și la sticle mari de doi litri, PET-uri, și la de-un litru.

CĂLĂRAȘI DAY – Hebdomadar de umor. Plin de umor. La o masă stau Stolojan, Petre Roman, Cozmâncă, Văcăroiu, Iliescu, Emil Ctinescu, Mitică Dragomir și stadionul Dinamo punând la cale viitorul României. Din surse știm că este un plan care străbate secole. Vreo opt. Și nu-i destulă hârtie.

COVID 19 – Ziar liric. Cu multă poezie. În prim plan o poezie scrisă de poeți absolvenți de Băneasa. Reproducem: Măi Covid, Covid nebun/Mie-mi vine să mă ca...ră-te d-aici din țară/că punem tătarii pe tine/ uite-i cum vine/ uite-i cum vine? Ce mai vrei? Angajată și plină de mister poezia. Este nesemnată, așa cum se învață la școală. Adică ea provine din folclor. Se spune în restaurante. D-asta-s închise.

AGENȚIA CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: