03 aprilie 2019

TEZE ŞI ANTITEZE la fotbal. Interviu cu celebrul Aurel Ţicleanu


Foto, Lorena Cristina


1.Fără dvs, selecţiile autohtone la Eurovision n-au sare şi piper, n-au şarm. Lipseşte acea voce, vrem să spunem, care se auzea şi din terenul de fotbal al Craiovei de prin anii 80. Când vă gândiţi să participaţi la un asemenea contest ca să luăm şi noi, românii, premiul 1 în vreo finală? Şi cu ce melodie?

Raspuns:Este adevarat ca vorbeam mult pe teren(daca aveam voce), este la fel de adevarat ca pe vremea noastra chefurile erau insotite de diferite piese de muzica usoara, populara, sau daca eram pe final de chef atacam chiar si muzica clasica, adica arii din opera, ale caror versuri nici pina azi nu le-am invatat, deh facem chefuri din ce in ce mai putine! Cred ca la Eurovision noi nu vom lua niciodata premiul intii, nici daca, prin absurd, ne-am prezenta cu cea mai buna voce din lume. Asa cum spunea marele Pierre de Coubertain la inceputurile olimpismului:”important este sa partici”, asa ca participam si noi de zor si votam Moldova, iar moldovenii ne voteaza pe noi!Iata ca e bun la ceva si concursul asta, dar sa raminem acolo unde ma pricep, adica la fotbal, dar si aici avem o problema, caci toti se pricep la fotbal(poate ca si de-aia nu mai avem fotbal), asa ca traiasca Eurovisionul fara nicio melodie de la mine! Am zis!

2.Când argentinienii l-au descoperit pe Messi, acesta a declarat, avea vreo 12 ani, că nu va juca decât la FC Craiova. Vă daţi seama ce-ar fi însemnat Bănel contra Messi pe stadionul Ciorogârla? Ştiţi amănunte?

Raspuns:Informatia e partial adevarata, nu e vorba de Messi, ci e vorba de Maradona si nu e vorba de Banel, ci e vorba de Lung, Boldici, Negrila, Tilihoi, Stefanescu, Ungureanu, Ticleanu, Donose, Beldeanu, Irimescu, Balaci, Crisan, Camataru, Cirtu, Geolgau, Purima, Marcu! Cind a auzit cine joaca la noi, Maradona s-ar fi confesat unor prieteni ca daca tot nu ne-a batut la el acasa, ii e frica sa vina sa joace la noi, ca drumul e prea lung, ca vine lume multa, iar biletele sunt prea ieftine, ca noi jucam si tare si bine, iar el isi dorea mai mult sa mearga la mondiale decit la Ciorogarla! Scuze de doi lei, pai daca esti bun, esti bun si la mondiale si oriunde! Cum sa cistigi cupa mondiala daca n-ai trecut pe la Ciorogarla? Vezi, de-aia n-avem fotbal, mai mult ne scuzam decit jucam!


3.Gazonul de pe Arena Naţional din Bucureşti se tot rupe, se tot veştejeşte. N-ar fi bine să fie înlocuit cu o uriaşă bucată de tablă? Avantajul este că tabla poate fi curăţată mai uşor.

Raspuns:La intrebarea asta ar fi trebuit sa va raspunda nea Mitica Dragomir! El era campion mondial la table, adica stia despre ce-i vorba domle! La table din cind in cind ai nevoie de zar de fuga, ori ce fuga e aia pe un gazon care se rupe si se tot vestejeste? Apoi mai e vorba de o problema de familie, dar care ii priveste pe cei doi mari primari: d-l Pandele de la Voluntari(care au un super gazon) si d-na Firea de la Bucuresti(care au un gazon de r...t), daca ar asculta si ea putin, d-na primar ar mai afla una, alta, inclusiv despre modul cum se ingrijeste un gazon de calitate, dar ca in orice familie, d-na vorbeste intr-una si omul n-are cum sa-i transmita informatiile necesare! Credeti ca daca sunt primari, ei sunt scutiti de problemele astea, ale noastre, ale tuturor? Uite asa ne curatam: stim si la ce ne ajuta ca stim si pentru ca tablele sunt totusi, doar un joc de noroc, la ce ne trebuie atita stiinta!

4.Am jucat acum câteva zile cu Suedia pentru CE din 2020. Cum se pronunţă corect: 2020, 2021 sau 2025? Cel mai bun lucru din acesta meci a fost că am văzut la lucru o echipă a României foarte tânără. Nu trebuia împănată şi cu ceva bătrâni? Gen Ion Iliescu, Meleşcanu?


Răspuns:Cel mai bine stie cum se pronunta d-na Viorica Vasilica, care a invatat la Bruxelles ca se spune 20 – 20 si daca nici aia de acolo nu stiu, atunci unde mai stiu? Nu se da ora exacta de la Bruxelles? Chiar si ora de vara nu mai e ce-a fost odata, acum nici nu mai stii cind vine si cind trece vara! Trebuie sa fim cu mare bagare de seama, asa ca fiecare are grija de vara lui!
Zilele acestea, prietenul Gabi Safta a postat pe internet o gluma care mi se pare foarte buna: „Dragnea hernie, Firea operata, Tudorel cu piciorul rupt, pe Tudose il lasa inima, Ion Iliescu...ca la 20 de ani”!
Asta inseamna ca daca ne dorim sa apelam la tineri, atunci nu putem sa-l omitem pe vesnic tinarul Ion Iliescu! Unde mai pui ca o sa fim si feriti de accidentari(iata ce pateste PSD-ul fara el), dar paradoxal vom putea plusa si la capitolul experienta. Cred ca trebuia sa apelam la serviciile sale inca din preliminariile campionatului mondial trecut, altfel cum, Doamne iarta-ma, doream noi sa participam la CM din Rusia fara nea Nelu? Greseala strategica mare, „mai draga”!
D-l Melescanu, nu m-am gindit, putea fi o buna solutie, numai ca d-na Viorica Vasilica i-a dat mult de lucru perioada asta, e ocupat cu mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim si cred ca nu poate raspunde la convocari. Pacat, caci s-ar fi fi simtit bine alaturi de nea Nelu si ceilalti, mai ales acum cind echipa nationala a inceput sa joace din nou in echipament complet rosu, dar sa nu politizam prea mult discutia!

5.Astăzi e foarte frumos afară. 20 de grade la umbră, în frigider şi în apă. Spune-ţi-ne o reţetă bună de musaca.

Raspuns:Chiar si la intrebarea asta sunt pe linga subiect! In primul rind, problema timpului probabil, al temperaturii din aer, din apa, sau din frigider ar trebui dezbatuta cu expertii nostri, Busu de exemplu, care le nimereste in ultima vreme, ceva de speriat! La ceea ce punem in frigider s-ar putea sa avem ceva mai multe probleme, caci iar s-au scumpit toate. Oricum suntem in post, asa ca trebuie sa mincam mai putin si mai sanatos, fructe si legume, de post, cine poate, nu? Apropo, musacaua e de post? Imi pare rau, dar sunt varza in bucatarie! Da, varza e de post si e si foarte buna! Noi acasa suntem tot timpul la dieta si niciodata nu ne reuseste! Nu stiu cum se intimpla asta, oare pentru ca nu ma pricep la viata din bucatarie, sau pentru ca imi place sa maninc, desi noi seara nu mincam! Nici la concursurile cu mincaruri si bucatari celebrii, sau nu, de la tv nu ma uitam, ca poate mai invatam si eu ceva! De ce nu m-ati intrebat de un dribling, de o pasa, de o centrare, un sut, ceva de fotbal? Ah, m-ati intrebat si am dat-o pe politica? Nu stiu cum s-a intimplat, caci eu nu fac politica! Mai urmaresc si eu din cind in cind la tv, caci la noi toti fac politica! De unde si expresia: la fotbal si la politica toti se pricep! Ei bine, daca este asa, tot vin acum alegerile si vreau sa vad, daca tot va pricepeti asa de bine, mergeti la vot? Sa vedem, caci sa vedem a zis si orbul!
Multumesc.


A consemnat Denis Dinulescu.

PS Interviurile Călimării vor continua. Cine doreşte, să ni se adreseze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: