12 mai 2017

Junker pupăciosul

Nu credem că Junker s-a pregătit cine știe ce pentru vizita din România. Nu și-a călcat cămășile, nu ciorapii, nu și-a luat cafea cu el, nici șorici, nici nimic. Dar ceva tot a făcut. A citit din scoarță în scoarță Tăblițele de la Tărtăria. Din ele a aflat că dacii au adus cartoful din America, că daca veche stă la baza latinei, germanei, francezei, belgienei, suedezei și așa mai departe, că sportul cu balonul rotund, se și vede asta cu ochiul liber, a fost inventat de daci, că merele acre din Carpați sunt mai dulci decât cele din vestul Europei, că balcoanele noastre-s mai frumoase ca ale lor și așa mai departe. Așa că a venit în România încărcat de sensuri, înțelepciuni, adevăruri și realități exprimate atât de limpede de tăblițele astea și de emisiunile de la Nașul TV, în care câțiva amărâți explică de ce Columna lui Traian n-a fost făcută pe orizontală.

P-ormă, toată lumea cu care s-a pupat în Parlament știa bine că Junker nu e omul să spuie la microfon ce gândește, așa că au aflat dinainte ce gândește în niște camere fără microfoane, apoi l-au scăpat în Parlament la sesiunea de pupat. Ce s-a văzut pe ecran au fost doar Băsescu și Ciorbea, dar, pe surse, am aflat că Junker s-a mai pupat și cu Monica Tatoiu, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu, Mișu Negrițoiu, de la revedere, cu Ștefan cel Mare că i-a bătut pe turci și-ar trebui să-l mai bată și pe Erdogan, și cu mulți alții după care, bine dispus, a zis că România este gata de Schengen, că România merge mai bine în viteza a doua, că n-avem decât să cultivăm portocali că merg foarte bine pe post de pate de ficat de gâscă sau cam așa ceva. Adică vizita a fost un succes. După aia țin'-te masă. Am aflat meniul, dar nu este interesant, a fost de-o banalitate exemplară: salam, vin, boeuf, vin, salam și gata.

În 2019, când România va prelua pentru prima oară președinția Consiliului UE, a mai zis Junker, să veniți la Bruxelles cu tobă, cârnați și varză. Aici s-a râs, pentru că toată lumea știa că dacii, tăblițele zic asta, strigau tot timpul "Varză, varză, vrem ostași" și-i băteau pe turci de mama focului.

Trupa Iris cântă la Băicoi. Taxi la Cluj. Carla's Dream la Londra. Holograf, acum câțiva ani cânta la Carei. Și cu asta ne dăm sama de valoarea trupelor românești.

Turneele trupelor românești n-au nicio legătură cu vizita dlui Junker. Poate că dacă erau la București ar fi fost pupate și ele, dar asta n-avem de unde să știm.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: