07 mai 2017

Filmul românesc în ținută de gală

Alain Delon vine La TIFF Cluj. Însă nu vrea să ia premiul pe degeaba, așa, ci vrea să-și încununeze cariera și cu câteva proiecte românești. Dânsul a cerut să joace în Mărgelatu Reloaded, și în Ilustrate cu flori de câmp, și să aibă, ca toți marii actori români dosar la CNSAS nu contează de care parte. Suntem în posesia scriptului rolului scris pentru dânsul la Ilustrate cu flori de câmp. Alain Delon, în film i se spune Vasile, este poștaș. El ia o ilustrată cu floare de câmp chiar de pe câmpul plin de ilustrate cu floarea respectivă și, după ce-i numără petalele, decide că-s prea multe și rupe vreo cinci zeci. Le bagă în buzunar și merge la oficiu. Aici caută destinatarul Nu-l găsește, ba mai bine zis este la cimitir, pentru că bietul destinatar și-a dat duhul tot așteptând-l pe Delon să joace în film. La Mărgelatu se scrie acum.

La Festivalul de la Cannes, 2017, România va participa cu producția MI Gândacul. Povestea e simplă și cuceritoare, ne-am mira foarte să nu ia premiul cel mare: Un gândac dintr-o secție de poliție românească vrea să dea un telefon. Umblă la tasta unu, dacă doriți în engleză, umblă la tasta doi, dacă plata facturii, renunță și-o ia de nebun prin birou, pe mese, calorifer dezvăluind munca asiduă a polițistului român în luptă cu balaurii, infractorii și tot așa. Gândacul se întoarce și mai încearcă telefonul. Degeaba, e închis. Filmul va fi însoțit la Cannes de dna Carmen Dan, ministra MI și de Gândac. Foto pe covorul roșu.

La Festivalul Internațional de Film de dragoste de la Mons, Belgia, 2017, va fi prezentă și România cu filmul artistic Ordonanța de Urgență 13. Cu autobuzele vor veni și fanii români ai ordonanței agitând steaguri tricolore românești. Belgienii confundând steagurile, că ale noastre și ale lor sunt identice, vor ieși și ei în stradă cerând pe lângă eliminarea OUG 13 și alipirea Belgiei la Crimeea.

Noul film românesc Un logo pentru București va merge la Oscar 2017. În film, toți bucureștenii aleargă la maratonul libertății cu câte un logo în mână. Pe marginea maratonului stă o comisie formată din băieți formați la școala A.I.Cuza, comisie care numără bani. În film nu se explică de ce-i numără taman ei, este o surpriză pentru americani, a declarat purtătorul de cuvând al băieților, pe numele lui cum vreți dvs.

Filmul cu adevărat important al anului 2017, românesc binențeles, se numește Bușoi, și are la bază un partid care își recapătă identitatea. Partidul stă la coadă la Evidența Populației și-și cere buletinele de identitate, dar constată cu multe au adresa ascunsă la CNSAS, la A.I.Cuza, la STS, SRI și așa mai departe. Personajul principal, un Bușoi scund și vesel, se aruncă în luptă cu ardoare, cu o basma și-un lighean. Filmul face referință la realități românești, poate nu v-ați dat seama.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: