18 septembrie 2013

Stiri suedeze la minut

Sa nu care cumva sa credeti ca îi fac concurenta lui Denis cu a lui geniala Revista a presei. N-am eu atîtea resurse sa adun laolalta ziare, reviste si aparitii editoriale atît de insolite. Sigur le ia pe sub mîna sau i le-aduce porumbelul direct la fereastra de la bucatarie, altfel nu-mi explic de ce nu le gasesc niciodata la chioscul de coltul strazii.
Eu citesc ce gasesc în cutia postala sau în cutiile de pe strada: ziarele gratuite, pentru cei fara dare de mîna, cititori de cafenele, autobuze si alte spatii destinate asteptarii. Asteptînd eu azi la banca, am citit în Metro urmatoarele:
  • Niste doctori destepti au bagat la raze niste suspecti sa vada ce au în stomace, ca asa venise comanda de la politia suedeza. În van au sustinut oamenii ca erau doar paste (mîncasera niste penne la prînz), doctorii nu si nu, cica eu pungute cu droguri. Nu ni se spune în ziar cum au avut politistii dovada ca oamenii au mîncat, într-adevar, paste. Banuiesc ca e vorba de facut caca-olita sub ochii si nasurile politailor. Purtatorul de cuvînt al spitalului nu comenteaza, sanchi, pentru ca informatiile despre pacienti sînt secrete. 
  • Acum 2 nopti s-a lansat nu stiu ce mega-joc pe calculator, GTA V. S-a lansat, noaptea, în toata Suedia si amatorii au stat la coada ca sa-l încerce. A doua zi, unii nu s-au putut trezi pentru a merge la scoala sau serviciu, asa ca au sunat si-au zis ca sînt bolnavi, normal.
  • Un nene pedofil (cîti alti or mai fi?) e judecat pentru ca a obligat 24 fetite si adolescente (atîtea s-au adunat pîna acum) sa-i pozeze (si alte gesturi sexuale mai grave) via webcamera, amenintîndu-le ca va publica poze trucate cu ele daca nu o fac. Eu l-as închide pe viata pe omul asta sau l-as lasa fara vedere. 
  • Pentru a se stabili vîrsta exacta a celor care cer azil în Suedia - mai ales pentru cei care nu au acte - se practica asa-zisa stabilire a vîrstei cu ajutorul radiografiilor. Problema e la adolescenti, pe care un an îi poate separa de vîrsta adulta, deci de trimiterea acasa cu un adio si n-am cuvinte drept bun ramas. Cum sa facem, sa dregem, sa asa si pe dincolo? Un articol de o pagina fara un raspuns exact, doar ar fi bine sa... si noi nu recomandam asa ceva.

2 comentarii:

Lăsați răspuns aici: