09 ianuarie 2017

O.O. al lui Cioloș

ONG-ul de Opoziție, O.O., al lui Dacian Coloș este menit, înființat, întrebuințat și pus la treabă de către și în ajutorul opoziției de la această dată din România 2017. Nu știm dacă va mai funcționa în 2018, 19 sau 2050 atunci cânt populația României va scădea vertiginos și nu va mai avea nevoie de nimic. Primul contact pe care l-a avut O.O. al lui Cioloș a fost cu USR a lui Nicușor Dan. Cei doi lideri au trecut în revistă gesturile ce trebuie făcute pentru a stârni pe înalte culmi opoziția tadițională a românului. Uitându-se în istoria USR, cei doi au văzut gestul de maximă importanță al Halei Matache.

Atunci, prin anii 2012, Oprescu se opintea să dărâme Hala Matache. Dar Nicușor Dan nu și nu. Până la urmă a fost dărâmată, dar acum, în 2017, lucrurile trebuie privite altfel, au conchis cei doi lideri ai Opoziției. Au hotărât că Hala trebuie refăcută ca simbol al opoziției din România, că altele, cum au fost PNȚCD, filmul Rocker sau scumpirea roșiilor s-au cam ofilit. În acest sens, de cum vine primăvara lui 2017, membri USR și O.O. vor manifesta din nou pe locul fostei hale până când acesta va fi reconstruită. Odată reconstruită, Hala Matache va pleca în peregrinaj opzițional prin toată țara. Azi aici mâine-n Onești, azi aici mâine-n Constanța și tot așa până când opoziția din România se încheagă și rămâne așa. Tare adică, de nepătruns.

Al doilea gest de referință al acelor ani a fost falsa demolare a artezianei de la Arhitectură, întreținută bine de servicii, până când babale și moșii din cartiere și-au adus aminte că acolo s-au cunoscut. Atunci, dacă mai țineți minte, Nicușor Dan s-a legat cu lanțuri de apa din arteziană și a reușit: Arteziana n-a fost demolată, acest simbol al poporului român de aspirații la libertate, taxe cu ghiotura, autostrăzi rămânând în picioare. Discutând despre acest lucru, cei doi lideri ai USR și OO au luat decizia de a continua gestul. Cel puțin până în 2019 când vor fi alte alegeri și alte opoziții. Demersul va fi însoțit de funii, găleți de apă caldă, ceainice cu ceai aduse de Ion Iliescu, prosoape aduse de Ecaterina Andronescu, dușuri, pompe submersibile și alte materiale de la Dedeman. Noul protest al celor doi lideri are ca punct final să vadă Europa cum curge apa degeaba în România și să ia atitudine la forurile dedicate apei.

Într-un final, OO și USR se vor întâlni și cu PNL, pentru a întregi opoziția. Raluca Turcan îi va invita la ea acasă pe Nicușor Dan și Dacian Cioloș. Îmbrăcată cu o rochie de opoziție de 60.000 de euro, Raluca îi va primi pe cei doi în bucătărie, acolo unde PNL face și desface lucrurile și politica. Cu ce vă servesc, a întrebat politicoasă noua membră. Păi, cu opoziție, au răspuns cei doi lideri principali ai opoziției, că putere nu ne trebuie, că-i câh, și s-au apucat vârtos să halească.

Denis



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: