07 octombrie 2016

Cine sapă groapa altuia

Vasile Flop din comuna Obedeni, județ Giurgiu, om de o veselie bolnavă, cu nasul mare și păr bucălat, este la cârciuma din sat împreună cu deștepții locului. Vreo zece în total. Se discuta că cu cine votăm acum în decembrie. Unul negru la gât: păi, cu PSD-ul, că ne dă ulei, și chiar dacă nu ne dă tot ei ies. Unul cu aripi de zmeu: păi, tot cu PSD-ul, dar poate iese PNL, ca în 2014. Că diaspora asta votează strâmb. Auzind vorbele astea goale, pe Vasile îl treceau nervii prin tot corpul. Tremura de furie. Zise tare, ca să-l auză și părintele care tocmai venise de la păscut cu vaca: măi, oameni buni, nu-l putem vota decât pe Trump, pe Donald Trump, că acum e voie. Are bani și ne dă la fiecare câte o sută de dolari. Nu ca ăștia cu uleiul lor, nu ca ăla cu meditațiile, adică noi pe cine și la ce să medităm, și nici ca ăla cu cămășile lui prea călcate. Zău așa, conchise Vasile și-și aprinse o țigară Trump, de-alea de care cumpăra la Giurgiu de la marinarii sârbi. Plecă supărat, și se gândi pe drum să termine cu tovarășii lui într-un mod radical. O să-i îngroape de vii. Era voie, scria în Constituția generalului Manole Ben Manole.

Florica Flop, doamna FiFi, soția lui Vasile, asculta de la geam ce behăia Vasile la Evelyn, numele cârciumii. Nu era de acord cu Donald Trump. Ea vroia s-o voteze pe Monica Macovei, că numai ea promisese Mai curat, Mai curat, Ca la țară, adică Jos Corupția din Obedeni. Sau pe Vasilica Tastaman, dar nu știa dacă mai trăiește. Sau de ce nu?, pe Ilinca Cerbacev, aia care cânta Pe Vale, pe Valea Prahovei. Se luă după Vasile. Îl găsi în câmp săpând o groapă pentru zece persoane. Aprecie situația și scoase telefonul mobil. Îl sună pe Trump. bă, Donald, îți vorbesc din inimă. Da' n-ai ce căuta la noi în sat. Prostu' ăsta al meu îți face groapă, mai zise cu voce tare ca să-l sperie pe Trump.

Trump închise telefonul: Bine că mi-ai spus, Florico, bine că mi-ai spus. Făcu semn unor ofițeri de-ai lui, doi negri și unul albastru sau bej, înalți de cinci metri. Ăștia plecară spre România cu ditamai lopețile după ei. Sub acoperire. Dacă-i întreba cineva de la SRI ce caută, ziceau că fac bază de lopeți contra rușilor.

Îl găsiră pe Vasile pe marginea uriașei gropi. Groapă de zece peroane. Îi făcură vânt în ea și-l îngropară. Apoi, se duseră la cârciumă și spuseră oamenilor să voteze cu Monica Macovei. Pur și simplu.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: