03 iulie 2016

Viitorul nu mai locuiește aici

După Brexit, speriați, cetățenii englezi Lampadar și Ancuța McGregor, de fapt soți și soție, au părăsit Marea Britanie într-un minut. Nu mai aveau viitor în insulă. Dar oare unde în Europa? Uitându-se pe niște reclame mincinoase care arătau valuri, gagici, băieți care beau la lumânări pe o plajă sub care scria Mamaia s-au stabilit în România, crezând că viitorul Europei, al lumii este aici. Și-au luat un apartament la București. Și-au căutat de lucru și au găsit imediat: La toaletarea copacilor, o campanie a primarului bucureștean Gabi Firea. Era simplui: Luau o toaletă mobilă, stăteau la fiecare copac până își făceau oamenii nevoile și plecau mai departe. După vreo trei săptămâni toaletarea s-a sistat, nu mai erau bani. Și atunci, soții McGregor și-au văzut viitorul amenințat. Așa că au hotărât să meargă la Arsenie Boca Junior, să-l întrebe dacă viitorul lor mai este aici, în România și dacă da unde stă și așa mai departe. L-au găsit pe Arsenie Boca Jr într-un apartament dat de securitate, undeva la piața Alba Iulia din București. Omul, binevoitor, și-a dat jos uniforma, și-a pus o prelată de pustnic și le-a spus: Viitorul nu mai locuiește aici. De mult. N-a locuit niciodată în Carpați. Până să vină să facă ceva, a fost furat. Încă de pe timpul lui Cuza. Încă de pe timpul lui Carol I, cel care a încercat pentru prima dată în Țările Române să bage răspunderea ministerială și n-a putut. Viitorul n-a fost confiscat neapărat de comuniști. Ci de oamenii locului, cei de aici din Câmpia Dunării, din Moldova, din Transilvania sau Dobrogea. Știți, oameni buni, e ca atunci când la noul loc de muncă angajatul își fură de la început sculele, mijlocul de producție. E o discuție lungă, lungă de tot. Care trebuie să-l încapă și pe regele Mihai cu minciunile lui despre 23 august, cu multe altele. Plecați val vârtej, viitorul nu mai locuiește aici. Hai, la revedere!!

Din ciclul stupizenii prostești, că altfel nu le putem zice: Ana Blandiana zice la RFI, adică la radio, că după Brexit există două scenarii, unul catastrofal și unul optimist. Ce-a zis marea poetesă, gângăveala asta, putea fi scris de un elev de clasa a opta care dă acum bacalaureatul. Oare cine-i plătește poetesei intervențiile astea? Și de ce?

Încă un exemplu că Justiția Română își bate joc de noi: Ea nu face decât să albească banii infractorilor. Bunăoară Miron Mitrea a fost eliberat după un an de detenție. Foarte bine. Dar, cu teșchereaua intactă, omul se stabileșțte în Cuba să facă afaceri. Aduce de acolo muzică cubaneză și duce de aici miere și scrierile lui Iohannis. Toți cei pe care-i vedem la teve au banii spălați, nu se confiscă nimic nimănui: Sorin Roșca Stănescu, Adrian Năstase, Mircea Sandu, alții de același nivel.

Echipa de fotbal Rapid București, gata, este în faliment. Justiția a decis. Ce face o echipă declarată faimentară? Își strânge jucăriile? Nu. Nu în România. Vrea să câștige titlul, vrea în Champions League, ba chiar s-o și câștige, vrea să joace în elita cluburilor mondiale și, dacă se poate, să participe la alegerile din Statele Unite în locul lui Trump.

Pensiile speciale pentru cetățenii nu știm cărei țări Principesa Margareta și Principesa Duda, vor fi suportate de Casa de Pensionari a sectorului 5.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: