10 noiembrie 2015

Strada și-a făcut datoria și chiar poate să plece?

După toată tevatura de început de noiembrie, dl Iohannis îi primește la discuții pentru un nou guvern pe: Dl Ionescu Quintus, dovedit colaborator al Securității, pe dl Ionescu Blaga, fost șef de secție miliție 19 din șoseaua Viilor, București, pe dl Ionescu Dragnea și dânsul așa și pe dincolo. De femeile de pe acolo, Ionescu Gorghiu și Ionescu Firea nu zicem nimic, că ne bagă la hărțuire sexuală. Și-atunci? Despre care guvern poate fi vorba? Va fi format, cum vrea strada, din oameni noi, veniți de acasă cu bani de la mama și cu Eminescu sau Ken Robinson sub braț? Sau cu oameni noi din "școlile de jurnalism" și "institutele teologice" cu care este împânzită Româmia și cărora mama le-a dat bani de ong-uri? Noi credem în a doua variantă.

Noul val de pușcăriași, cel care ar trebui să păzească România să nu ia foc, va împrospăta istoria universală a literaturii la care țara noastră încă nu și-a adus contribuția. Ei, în frunte cu Piedone sau te miri cine, vor putea scrie marile teme ale literaturii române asupra cărora, din păcate, scriitorii români nu s-au aplecat. Exemple proză și cercetare științifică: "Pisica și șoarecele când era tineri", "Furnalul fumegă, fumegă, dar până când?" și poezie: "Draga mea, ți se vede odorheiul", aici fiind atacat și eroticul liric și geografia cu țărănci în ii cântând la tvr1 melodii false.

Eșecul străzii din noiembrie 2015 se datorează în proporție de 99% lipsei de cultură. Tinerii de la Universitate nu par a fi citit mai mult de câteva sms-uri primite de la șef sau gagică. Nu par să fi văzut decât Aferim sau un amărât de Moliere la Teatrul Metropolis. Nu aveau idei babane de dezbătut în bisericuțele din stradă, agitau doar câteva lozinci cu care nu-i puteau schimba pe Quintus sau Dragnea. Și-atunci? Se chiamă că au ieșit degeaba? Că "Colectiv" a fost în van? Da, așa se pare. Lipsa de cultură se poate extinde și la tinerii care n-au ieșit în stradă. Se vede cu ochiul liber oriunde te duci că nici ei nu trec de lecturile telefonului.

Ca să fim aburiți definitiv, în toiul evenimentelor pe teveuri apare un nene care ne explică cum devine cu noua autostradă Pitești Sibiu, urgența nr 1 a României. El explică la o hartă: O variantă ar fi prin mijlocul țării, a doua ar fi să treacă prin mijlocul țării dar să facă un ocol pe la Fetești, a treia ar fi să nu treacă prin mijlocul țării dar să-l străbată de la Boița la Calafat, a patra ar fi să încerce să treacă, să atingă Craiova și să se ducă pe Valea Oltului până la Cluj ocolind Sibiul și ultima ar fi să nu se facă de loc. Cum va și fi în realitate.

Cum până la urmă revoluțiile și izbânda lor țin de nivelul de cultură al revoluționarilor, de cei 7 ani de acasă și de educație, cum am mai spus, este atacat și acest aspect în intervențiile primului interimar Sorin Câmpeanu. Dânsul zice, tăind răul de la rădăcină: În România doar 7% din școli au autorizații de funcționare. Așadar și succesul revoluției române din 2015 are același procent.

Deci: Strada și-a făcut datoria și chiar poate să plece? Noi zicem că da.

Denis

3 comentarii:

  1. Trist, adevărat și fără ieșire. Suntem acoperiți și vom pieri încet, încet, înnăbușiți de compatrioți inteligenți, unii, dar "dăcât" cu cultura Internetului la ei. Bună și aia, dar cu o alta solidă la bază, de unde să rezulte discernământ, decizii și decizii luate cu discernământ. Curentul ne duce înspre nicăieri și din ce în ce mai des cân vom deschide gura să zicem ceva, deștept după mințile noastre, vom întâlni priviri de la goale, la plictisite. Asta s-a dorit, asta se obține. "Idiocrasy" - film pe care îl recomand intr-una, doar - doar s-o înțelege că nu așa trebuie.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: