01 noiembrie 2015

Și primăriile se împușcă, nu-i așa?

Trupa Good Bye to Gravity scoate un cd, Mantras of War, 300 de tineri vin să-l asculte, cu toții iau foc, mor vreo 30 iar 200 sunt spitalizați și pe eranul teveului apare primarul sectorului 4, Piedone, spunând că la el în sector totul este okei, că clubul Colectiv, în care avut loc tragedia, avea toate autorizațiile și că el, primăria adică, nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i miroase.

La primăria generală, Sorin Oprescu, primarul general deci declară că banii găsiți în casă sunt pensia tatălui său pe care o ținea într-o cutie de pantofi ca să aibă din ce trăi și el, bătrânul, și fiul, ditai primarul.

La primăria sectorului 5, Marean Vanghelie înșiră și el alte fantasmagorii pentru a explica mita de 90 de milioane de euro. Și așa mai departe.

Ar trebui, zicem, să exista la nivel de țară, un instrument prin care aceste primării să fie împușcate dacă nu demise în totalitate. Cum ar fi cazul acestei primării de sector 4. Vina că asemenea primării mai există, că Găbiță Oprea, UTI, EADS, Microsoft, CNADNR sau Udrea mai există este a noastră. Este vina noastră COLECTIVĂ.

Vedem Youth, film american de Paolo Sorentino. Cu Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano și Jane Fonda. Excelent. Toți acești băieți și fete fac un film memorabil, delicat, înțelept, matur despre dragoste și bătrânețe. Scenaristul Harvey Keitel are un telescop. Chiamă la el o studentă și-o întreabă: Ce vezi. Fata răspunde: Lucruri mari, frumoase, foarte aproape. Normal răspunde scenaristul, asta este tinerețea, așa se vede întotdeauna viitorul. Dar ia să întoarcem aparatul, uită-te învers și spune-mi ce vezi? Fata zice: Lucruri mici, deformate, vag colorate și foarte departe. Normal, răspunde Keitel, așa e bătrânețea, urâtă și meschină. În ea, în bătrânețea aceea mică sunt prezentul, viitorul și trecutul nostru vag colorat.

SPP a devenit prin decret Serviciu Secret. Mai aveam câteva, trebuia și ăsta. Din surse sigure știm că și piața Rahova, lângă care stăm, și cimitirul Bellu, lângă care stăm, și Parcul Tineretului, lângă care stăm vor deveni servicii secrete. Rolul acestor noi servicii secrete este de a ne împiedica să ascultăm Good Bye To Gravity, ca să nu luăm foc, să zicem despre filmul Aferim că este genial și, nu în ultimul rând, să zicem că în filmul Youth Mădălina Ghenea joacă mai bine decât Michael Caine și Harvey Keitel împreună. Și așa și este, pentru că are un corp de invidiat și se plimbă cu el pe ecran așa cum a făcut-o mă-sa.

Denis

Un comentariu:

Lăsați răspuns aici: