19 ianuarie 2012

Cronica de Suedia - 16

Sa nu mai cititi ziarele suedeze. Mai ales pe alea din Malmö. Sint numai stiri si statistici cu numarul de bombe si gloante risipite prin urbe. Si cu numarul de cetateni care pleaca in lumea larga, pentru ca le e frica sa mai locuiasca aici. Si eu ce fac in timpul asta??! Dau test la engleza si matematica si ma inscriu la scoala - aia generala pentru suedeza, liceu pentru engleza si matematica. Pot sa aleg scoala la care sa merg, mi se sugereaza si cea din Rosengard, cartierul cu mult pac-pac si bum-bum, dar eu nu si nu. Vreau mai la centru, mai aproape de casa si sa nu se mute si scoala asta in capatul celalalt al orasului ca emigrez! * In continuare sint solduri, stele-n geam si baltoace sub picioare. * In grija lui infinita, "sistemul" ma invita sa ma controlez de cancer, iar pe copil il ademenesc multe stabilimente dentare care-l vor de client, desi nu plateste nimic pina la 19 ani. Probabil ca scopul lor e sa-l tina legat de scaun si dupa virsta aia, cind o sa aiba obligatia sa marce banul in teanc. * Va urma.
Cum arata suedezul din zilele noastre se arata aici!

6 comentarii:

  1. Acum mi-am anulat toate abonamentele la ziarele suedeze. Oricum nu stiam sa citesc limba aia ciudata. Hai acasa sa citesti Monitorul de Vrancea. E foarte gretos, dar macar nu zice de bombe.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu poci, e ilizibil, pe bune... chiar, ce ziare mai zac pe tarabele vrincene?

    RăspundețiȘtergere
  3. mie, lăchiosul de mine, îmi place partea aia din suedeza de-o văzui...cred că m-aş putea obişnui cu viaţa din Malmo...am înţeles că nu-i chiar obligatoriu să mănânci(numai) sfeclă şi alte clorofiloase !
    cât despre ameninţări cu bombe şi alte alea...deh, asta e !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unule, tot bati saua sa priceapa minza... hai incoa' sa vezi cu ochii lu' alde matale cum arata suedeza adevarata :p

      Ștergere
  4. " hai incoa' sa vezi cu ochii lu' alde matale cum arata suedeza adevarata".... sa vezi ce repede te saturi ;) =))=))

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: