28 februarie 2015

Societatea civilă din Bellu

Societatea civilă din Bellu, formată din foşti scriitori, muzicieni, actori sau artişti plastici de valoare, îngrijorată că uniunile de creaţie nu se restructurează la nivelul secolului XXI, vezi spre exemplu USR, s-a decis să ia atitudine. Printr-un memoriu pe care-l veţi găsi de luni, 2 martie 2015, la poarta cimitirului, adresat CNSAS, dlui Cazimir Ionescu, Societatea din Bellu cere un singur lucru: cheile CNSAS, socotind că schimbarea cerută de membri activi ai acestor uniuni de creaţie se află în sertarele instituţiei. Scotocind prin sertare, zice mai departe comunicatul Societăţii din Bellu, se va putea răspunde la multe întrebări de genul: Cine este Editura Trei? Dar Humanitas? Dar Cartea Românească? Dar Irina Margareta Nistor? E adevărat că există "liste negre" pe care dacă exişti nu publici niciodată vreo carte, nu obţii niciun rol,nu ţi se joacă nicio piesă, cărţile tale nu ajung în nicio librărie? Şi aşa mai departe.
În încheierea comunicatului Societăţii foştilor oameni de cultură din Bellu, se precizează: Întrucât "Societatea civilă" activă, vie nu poate lua nicio măsură, socotim că de la aceste chei ale CNSAS-ului pleacă toată problema, şi că de aici poate începe restructurarea uniunilor de creaţie. Dacă mai e nevoie de ele.

Decizia Comisiei de Cod Electoral de a se putea înfiinţa în România partide cu trei membri este binevenită. Vom afla astfel la următoarele alegeri partide formate din mamă, fiu şi un măgar, din tată, amantă şi şeful contabil sau din trei surori, acesta din urmă având şi avantajul că se poate constitui în piesă de teatru, putând fi jucat la Teatrul de Comedie, care este imparţial politic.

Elevii de 5, 6 ani din Anglia învaţă deja programare pe calculator, pe când elevii de aceeaşi vârstă de la noi, din România, învaţă să se împărtăşească. Ce nu le spune nimeni alor noştri este că cu fiecare "împărtăşanie" se căptuşesc sertarele de la CNSAS. Pentru că, copiii, naivi, pot "împărtăşi" "Domnului" situaţia familiară, unde a găsit tata banii pentru maşină, de ce mama merge la coafor, dar vine necoafată acasă şi multe, multe altele.

Milionarul român Comană s-a sinucis în toaleta avionului de Bogota. Lucrurile au stat în felul următor: Comană s-a ridicat de pe scaunul său, s-a dus la toaleta avionului, a scos cureaua de la pantaloni, şi-a petrecut-o în jurul gâtului şi s-a urcat pe scaunul wc-ului. Până aici vedem şi în filme. Ce nu mai vedem este continuarea: Întrucât trebuie obţinută înălţimea necesară poziţiei de spânzurat, cam trei metri, scaunul de wc se desprinde iar viitoarea victimă cade în afara avionului. Victima stă aşa, atârnată, până îl vede o cioară. Ori cioara, şi numai cioara sună la 112. Şi gata.

Agenţia CĂLIMARA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: